Μοκοβισί: Εφικτή μια συνολική συμφωνία για ρύθμιση χρέους έως το τέλος του 2016

Η Κομισιόν θα διαδραματίσει το ρόλο του έντιμου μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τόνισε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι μια συνολική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους είναι εφικτή.

«Χτύπησαν την πόρτα μου, τόσο το καλύτερο…Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα υπεκφύγει, οφείλουμε να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας του έντιμου μεσολαβητή, φορέα ελπίδας για την Ελλάδα», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ο κ. Μοσκοβισί απάντησε με το τρόπο αυτό, σε ερώτηση για την ανοικτή επιστολή που του απηύθυναν 36 ευρωβουλευτές που τάσσονται υπέρ της άμεσης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Διατηρώ την πεποίθηση ότι μία συνολική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά επίσης και για την ελάφρυνση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους, είναι εφικτή», επανέλαβε τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν είναι πιστωτής» της Ελλάδας, αντίθετα με τα ευρωπαϊκά κράτη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Νωρίτερα 36 ευρωβουλευτές από τον προοδευτικό πόλο του Ευρωκοινοβολίου, είχε ζητήσει με επιστολή τους από τον κ. Μοσκοβισί άμεση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και επιτροφή της ΕΕ στην ανάπτυξη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here