Μιλάνο: Στις φλόγες η ιταλική πόλη στα εγκαίνια της έκθεσης Expo 2015

Στις φλόγες βρίσκεται το κέντρο του Μιλάνου κατόπιν συμπλοκών που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομίας και νεαρών. Όλα συνέβησαν μετά το τέλος πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, όταν περίπου 300 νεαροί με καλυμμένο το πρόσωπο πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και μαγαζιά. Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, πάνω από 100 βιτρίνες καταστημάτων ,έχουν καταστραφεί.

Η περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές είναι της πλατείας Καντόρνα, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Οι μπλάκ μπλόκ είχαν πάρει μέρος σε διαδήλωση κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015 αλλά και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η οποία είχε ξεκινήσει, ειρηνικά, νωρίς το απόγευμα.

Μέρος των διαδηλωτών, με καλυμμένο το πρόσωπο, αποκολλήθηκε από τον κύριο κορμό της πορείας, πετώντας μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Οι βίαιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν και στο κτήριο που φιλοξενεί τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μιλάνο, αλλά ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε αναπτυχθεί τους ανάγκασε να απομακρυνθούν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here