«Μια ιστορία για τον Αη Βασίλη»στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ

 

Μια υπέροχη ταινία για παιδιά και όλη την οικογένεια. Η βραβευμένη ταινία » Μια ιστορία για τον Αϊ-Βασίλη» »  του Γιούα Βουολιγόκι, που αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Αγιου Βασίλη και έχει σημειώσει ρεκόρ εισιτηρίων  στη Φιλανδία, θα προβληθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου. Η προβολή θα γίνει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ίδρυματος του Ομίλου Πειραιώς στις 12 η ώρα το μεσημέρι..

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει σε ατύχημα την οικογένειά του. Οι χωριανοί αποφασίζουν να φροντίσουν το ορφανό παιδί εκ περιτροπής: κάθε οικογένεια θα τον κρατά για έναν χρόνο και την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας θα αλλάζει σπίτι. Αυτός, για να δείξει την ευγνωμοσύνη του, φτιάχνει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα. Με τα χρόνια, σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι το πρωί των Χριστουγέννων. Μέχρι που εμφανίζεται ο ξυλουργός Ισάκι…

Η συνέχεια στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ.

Επίσης, από αύριο Πέμπτη έως και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν προβολές ταινιών. εργαστήρια και συναυλίες που διοργανώνονται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο Ιστορικό Αρχείο στην Αθήνα αλλά και στο Δίκτυο Μουσείων του στην περιφέρεια.

                                         Αναλυτικά, όλες  οι δράσεις

Ιστορικό Αρχείο
• Πέμπτη 17/12 (19:30)
Προβολή της κλασσικής ταινίας του Φρανκ Κάπρα, «Μια υπέροχη ζωή» (1946, 130’), που βασίζεται σε μια μικρή ιστορία γραμμένη σε χριστουγεννιάτικη κάρτα.

• Σάββατο 19/12 (11:00-14:00)
Δράση για παιδιά 8-12 ετών και τους γονείς τους. Μικροί και μεγάλοι θα κατασκευάσουν στολίδια και δώρα, θα ανταλλάξουν τις χειροποίητες κατασκευές τους και θα παρακολουθήσουν μαζί την ταινία του Τζον Φαβρό, «Elf. Το ξωτικό των Χριστουγέννων» (2003, 95΄) μια σύγχρονη εκδοχή του μύθου με το ξωτικό των Χριστουγέννων.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων (210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00)

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
• Σάββατο 19/12 (11:00)
Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών εμπνευσμένα από τις βάρκες της Λίμνης Στυμφαλία.Τα παιδιά θα κατασκευάσουν,ομαδικά, χριστουγεννιάτικο δέντρο, χιονάνθρωπο και χιονόμπαλες από χαρτί και πλαστικά μπουκάλια, ενώ θα χρωματίσουν με τέμπερες όλα τα στολίδια τους.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (Δημητσάνα)
• Δευτέρα 21/12 (19:30)
Παραδοσιακά κάλαντα θα τραγουδήσει η νεοσύστατη Χορωδία Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας. Με «όχημα» τη μουσική, το ευρύ κοινό θα γνωρίσει χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου.

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Σπάρτη)
• Κυριακή 27/12 (20:00)
Ο Ζαφείρης Κουτελιέρης (βαρύτονος), η Πένυ Δεληγιάννη (υψίφωνος) και ο Παναγιώτης Κραμπής (πιανίστας), θα ερμηνεύσουν κομμάτια των Μότσαρτ,
Πουτσίνι, Σακελλαρίδη, Σαμάρα κ.ά, σε μια βραδιά γεμάτη ρομαντισμό και ευαισθησία.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. &Σ. Τσαλαπάτα (Βόλος)
• Σάββατο 19/12, Κυριακή 20/12, Δευτέρα 21/12, Τετάρτη 23/12, Πέμπτη 24/12 (10:30 – 12:00)
Εργαστήρια παραδοσιακής μουσικής υπό την καθοδήγηση του σολίστ του ακορντεόν, Δήμου Βουγιούκα. Απευθύνονται σε εφήβους που παρακολουθούν μαθήματα μουσικών οργάνων. Θα διδαχθούν κάλαντα από όλη την Ελλάδα και θα πειραματιστούν πάνω σε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

• Πέμπτη 24/12 (19:00)
Εορταστική συναυλία από την Ορχήστρα Τσαλαπάτα για το ευρύ κοινό.

Μουσείο Μετάξης (Σουφλί)
• Παρασκευή 18/12 (09:30)
Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα διασκεδάσουν δημιουργώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια. Στο εορταστικό κλίμα τον τόνο θα δώσει η Χορωδία του Γυμνασίου Σουφλίου που θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα.

Παράλληλα, σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου (12:00), θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία για παιδιά και όλη την οικογένεια, Γιούα Βουολιγόκι, «Μια ιστορία για τον Αϊ-Βασίλη» (2007, 80’). Πρόκειται για τηνπρώτη ταινία που αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Άγιου Βασίλη σημειώνοντας ρεκόρ εισιτηρίων στη χώρα της, τη Φινλανδία.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Τηλ.: 210 3218015

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here