3.500 ανθρώποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο-Οι 300 στο ναυάγιο της Αιγύπτου

Οι αριθμοί δείχνουν και το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας. Συνολικά 3.501 μετανάστες και πρόσφυγες,  έχασαν φέτος τη ζωή τους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε ύστερα από το ναυάγιο πλοίου μετέφερε 400-450 μετανάστες ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου την Τετάρτη.

Ο Οργανισμός εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία ανέρχεται στα 285-300 άτομα, με το αιγυπτιακό Λιμενικό να αναφέρει ότι αγνοούνται σχεδόν 240 άνθρωποι.

Οι εκτιμήσεις αυτές ανέβασαν τον αριθμό των θυμάτων σε πάνω από 3.500 φέτος, σχεδόν όσοι και οι θάνατοι που καταγράφηκαν για το σύνολο του 2015 και τουλάχιστον 200 περισσότεροι συγκριτικά με το 2014.

Ο επίσημος απολογισμός του ναυαγίου αλιευτικού σκάφους που μετέφερε εκατοντάδες πρόσφυγες ανοικτά της Αιγύπτου ανέρχεται σε περισσότερους από 162 νεκρούς.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κατακόρυφα σήμερα όταν οι Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις περισυνέλεξαν τις τελευταίες ώρες τις σορούς τουλάχιστον 107 μεταναστών.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι οι αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω.

Το σκάφος ναυάγησε την Τετάρτη στη Μεσόγειο, σε απόσταση 12 χλμ. ανοικτά της πόλης Ροζέτα. Συνολικά, 163 άνθρωποι διασώθηκαν.

Από τις αρχές του χρόνου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, 2.765 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά το διάπλου της θαλάσσιας οδού της κεντρικής Μεσογείου που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία.

Περισσότεροι από 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στις ακτές της Ευρώπης από τον Ιανουάριο του 2016, με τον αριθμό τους να είναι σχεδόν κατά 50% μικρότερος συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here