Μητσοτάκης: Υπάρχει σκάνδαλο Siemens, το πλήρωσα το τηλεφωνικό κέντρο

«Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος, αποτυχημένος Πρωθυπουργός», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Παραδέχθηκε επιτέλους ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens αλλά ζήτησε να σταματήσουν τα ψεύδη για το τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο όπως πληρώθηκε!

Θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέφερε ότι για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν το ξέρετε,

Επανέλαβε επίσης ότι «κάθε μέρα που περνάει, το τίμημα από την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην εξουσία είναι πολύ βαρύ».

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχει «σκάνδαλο Siemens», καλώντας την κυβέρνηση «αν δεν της αρέσει ο συμβιβασμός που έχει επιτευχθεί, να τον καταργήσει». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κανείς δεν του χάρισε τηλεφωνικό κέντρο, ότι όλα πληρώθηκαν, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι ψεύδεται και ότι είναι «πιο παλιός από το παλιό».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στο αποτέλεσμα του Eurogroup λέγοντας ότι κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν χρειαζόμαστε τα 1,7 δις ευρώ, για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός αμέσως μετά ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ο κ. Τσακαλώτος είπε κάτι τέτοιο αλλά αναφέρθηκε στο οτι δεν έχουν λήξη ομολόγων το προσεχές διάστημα. Οσον αφορά το ότι δεν μας δίνεται όλη η δόση και για τα ληξιπρόθεσμα, είπε ότι η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και ότι η η αποπληρωμή καθυστερεί για τεχνικούς λόγους που θα εκλείψουν το προσεχές διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here