Μητσοτάκης: Σημαντική η στήριξη Ομπάμα αλλά δεν υπάρχουν «από μηχανής Θεοί»

Αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός για τη χώρα χαρακτήρισε την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο.

«Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή μας, είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω ειλικρινά για τη φιλία και την υποστήριξή του στη χώρα μας σε κρίσιμες στιγμές. Η εκτίμηση στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύει τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο ίδιος τόνισε στη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα τη σημασία που έχουν οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις «ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή της αβεβαιότητας και των προκλήσεων στην περιοχή μας, με την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος».

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναβαθμίσει το δραστήριο σταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι για την ενίσχυση της χώρας στην περιοχή θα συμβάλλει η οριστική της έξοδος από την κρίση.

«Υποστήριξα ότι αυτό θα γίνει κυρίως με τη δική μας σταθερή και σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Με μια αξιόπιστη ηγεσία και συγκροτημένο εθνικό σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και εφαρμογής. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί αλήθεια και ρεαλισμό. Ασφαλώς είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φίλων μας, όπως είναι ο Πρόεδρος Ομπάμα, αλλά από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν» τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι όλοι οφείλουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση. «Αυτό αφορά ιδιαίτερα και στην υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, ένα θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο».

»Τέλος, τόνισα στον κ. Πρόεδρο ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού, της περιχαράκωσης και της εσωστρέφειας. Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ενίσχυση της Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε φάρο σταθερότητας και ευημερίας στον σημερινό ταραγμένο κόσμο» κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here