Μητσοτάκης: Προκλητικά ανίκανη κυβέρνηση, τροχονόμος της νέας διαπλοκής ο πρωθυπουργός

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση για προσφυγικό, οικονομία, αξιολόγηση, άσκησε από το βήμα της Κ.Ο της ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγορώντας την για «προκλητική ανικανότητα».

Η αίσθηση των πολιτών είναι πως η Ελλάδα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν, όμως ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει είναι ο πρωθυπουργός των capital controls και των κλειστών συνόρων. «Η αξιολόγηση είναι κλινικά νεκρή, η κοινωνία εξαντλημένη και εξαπατημένη βράζει, κανένα πρόβλημα δεν λύνεται», είπε, κατηγορώντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι έχει χάσει τον έλεγχο.

Κάνοντας προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό, είπε πως «μοιραίος και άβουλος επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη». Οπως σημειώσε, «ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμές, χωρίς όμως να υπάρχει συμφωνία» και προειδοποιώντας πως «κάθε καθυστέρηση είναι επικίνδυνη από εδώ και πέρα».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον «Αλ. Τσίπρα και την παρέα του» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τροχονόμους της νέας διαπλοκής, κατηγορώντας τη για αποδόμηση και των τριών εξουσιών και για επιχείρηση χειραγώγησης των θεσμών.

Μεταξύ άλλων, την κατηγόρησε ότι έχει μετατρέψει τη Βουλή σε ναό κακή νομοθέτησης μέσω ΠΝΠ, ενώ μίλησε για άλωση της εκτελεστικής εξουσίας από συγγενείς, καθώς και για πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενόψει του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής για το προσφυγικό, πήρε σαφείς αποστάσεις από την πολιτική του βέτο, τονίζοντας ότι οι απειλές για βέτο και οι μονομερείς ενέργειες δεν ωφελούν.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να μην «παίζει στα ζάρια την εθνική κυριαρχία», αλλά να επιδείξει σοβαρότητα και ψυχραιμία εν όψει της Συνόδου της 7ης Μαρτίου, αντί να προχωρήσει σε «βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες που τραυματίζουν την αξιοπιστία της χώρας».

«Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του καλοκαιριού είναι νωπές».

Η αξιολόγηση

 

Ειδικότερα για την αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παριστάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά, ενώ στην πραγματικότητα τηρεί ανεύθυνη στάση, οδηγώντας τους πολίτες σε αγανάκτηση, σε απογοήτευση και σε μοιρολατρία.

Σε αντιδιαστολή, αναφέρθηκε στην Κύπρο, λέγοντας ότι βγαίνει από το μνημόνιο, γιατί εκεί «δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα υπήρχε υπευθυνότητα και αποκήρυξη του λαϊκισμού».

 

Σε ό,τι αφορά τα της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος.

Κλείνοντας χαρακτήρισε τις επόμενες μέρες καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας μας και ζήτησε από την Κ.Ο. του κόμματος να στείλει μήνυμα ελπίδας στους πολίτες ότι η Ν.Δ. γίνεται όλο και πιο έτοιμη για να οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ευημερίας και μήνυμα συναγερμού στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «στα ψέματα του Τσίπρα θα παρατάξουμε την αλήθεια».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here