Απόσυρση του ασφαλιστικού ζητούν Μητσοτάκης- ΓΣΕΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ζήτησαν εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, οι οποίοι είχαν συνάντηση για το θέμα αυτό. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως, η υφιστάμενη πρόταση για το ασφαλιστικό είναι μία πρόταση άδικη η οποία φορτώνει το λογαριασμό στις επόμενες γενιές και επιβαρύνει πάρα πολύ την παραγωγική Ελλάδα και την Ελλάδα η οποία δημιουργεί και η Ελλάδα η οποία σήμερα δυστυχώς για την κυβέρνηση αλλά και τη χώρα είναι στους δρόμος και διαμαρτύρεται».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο λογαριασμός του 1,8 δισ. εξοικονόμησης στο ασφαλιστικό είναι προϊόν της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα τους προηγούμενους μήνες.

Και όλα αυτά τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι το ασφαλιστικό είναι βασικό προαπαιτούμενο και όρος για την επιτυχή έκβαση της πρώτης αξιολόγησης η οποία θα ανοίξει το δρόμομ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά και για την επαναγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Ο κ. Μητσοτάκης απλώς επαναλαμβάνει μια πάγια, πλην θεωρητική θέση της ΝΔ, ότι το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί όσο η ελληνική οικονομία δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης.  «Δυστυχώς», πρόσθεσε «δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα από αυτή την κυβέρνηση που να μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί η οικονομία πάλι να αναπτυχθεί».

«Δεν βλέπουμε στήριξη επενδύσεων, δεν βλέπουμε στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βλέπουμε μόνο άρνηση να προσαρμοστεί αυτή η κυβέρνηση στην πραγματικότητα του πώς θα έρθει η ανάπτυξη» σημείωσε και επανέλαβε:

«Εμείς ζητήσαμε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επειδή στη βασική του φιλοσοφία είναι ένα νομοσχέδιο προβληματικό και εσφαλμένο. Δυστυχώς η κυβέρνηση ουδέποτε μπήκε στον κόπο να συζητήσει τις προτάσεις της ΝΔ και θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί».

Απόσυρση ζητεί και η ΓΣΕΕ

Την αντίθεση της ΓΣΕΕ  στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξέφρασε και ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος.

Όπως είπε, αυτό που φέρνει η κυβέρνηση δεν είναι ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά μια δημοσιονομική διευθέτηση με έντονα φορολογικά στοιχεία και δεν μπορεί να δώσει καμία λύση στο μείζον πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, «η χώρα να είναι συνεπής στις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της και να καθίσουμε να κάνουμε έναν εκτεταμένο κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, ώστε να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα κάνουν το σύστημα και βιώσιμο και κοινωνικά αποτελεσματικό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here