Μητσοτάκης: Εχθρός της νεολαίας ο Τσίπρας-Θα συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τον εαυτό του και το αίτημα του για εκλογές, συνοδεύοντας το με μία ακόμη σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του «μεγαλύτερου εχθρού της νέας γενιάς», όπως χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό. 

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, σημείωσε ότι «είναι ο νεότερος Πρωθυπουργός, με την πιο γερασμένη νοοτροπία όμως. Όχι μόνο σε επιλογές προσώπων, αλλά κυρίως σε αντιλήψεις».

«Δεδομένη η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε δεδομένη τη «συντριβή» του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε ότι «αυτή η πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να αργήσει».  «Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της αναμονής. Οι νέοι δεν περιμένουν», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ, στέλνοντας μήνυμα «για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο» και «να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο δυνατά, πιο ψηλά».

«Η Ελλάδα», τόνισε «δεν χρειάζεται άλλους φυγόπονους «επαναστάτες» της κουκούλας και των μολότοφ, ούτε άλλα άβατα ανομίας. Την Ελλάδα δεν θα την αλλάξουν οι «δήθεν» και οι αλαζόνες. Οι ιδεοληπτικοί ινστρούχτορες θεωριών, που απέτυχαν παντού στον κόσμο. Η Ελλάδα θα αλλάξει από τη δική σας γενιά. Από τους νέους στα Πανεπιστήμια, τα Τ.Ε.Ι., τις σχολές μαθητείας. Από τους νέους, που εργάζονται σκληρά, σε δύσκολες συνθήκες, αλλά με φιλότιμο και ευσυνειδησία. Από όσους τολμούν να ξεκινήσουν τα δικά τους εγχειρήματα, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Από τα παιδιά, που εργάζονται σε γραφεία, σε συνεργεία, σε χωράφια, σε οικοδομές».

«Μόνο με τη συμμετοχή της νέας γενιάς στην πολιτική μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε «στην καινούρια αρχή της Ν.Δ.» κυρίως «εκείνους που επλήγησαν πιο σκληρά από όλους από την κρίση και τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, τα κορίτσια και τα αγόρια που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, τους νέους επιστήμονες που παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους και βλέπουν το συριζαΐκό κράτος να απομυζά το παρόν τους και να υποθηκεύει το μέλλον τους».

Αναφερόμενος στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι «σήμερα πολλοί νέοι δεν θέλουν να ακούν για πολιτική» και πρόσθεσε ότι «η νεολαία της χώρας ζει στην χειρότερη εποχή από τη Μεταπολίτευση, στην εποχή της ανεργίας των νέων και του κανιβαλισμού της νέας γενιάς. Και μέμφονται την πολιτική και τους πολιτικούς για αυτό.  Αλλά μόνο με τη συμμετοχή της νέας γενιάς στην πολιτική μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα».

«Πρώτη προτεραιότητα της Ν.Δ. η αποκλιμάκωση της ανεργίας»

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η αποκλιμάκωσή της είναι πρώτη προτεραιότητα της Ν.Δ., τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η υποαπασχόληση, οι δουλειές με χαμηλές απολαβές και προοπτικές εξέλιξης, καθώς και αδυναμία πλήρους αξιοποίησης των ικανοτήτων τους, οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες νέων παιδιών στο εξωτερικό.  Η ‘’διαρροή εγκεφάλων’’, το Brain drain αποτελεί ένα κορυφαίο πρόβλημα, με οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις. Η αποκλιμάκωση της ανεργίας είναι η πρώτη και μεγαλύτερη προτεραιότητά μας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής του του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου, με όρους έξυπνης εξειδίκευσης και καινοτομίας. «Προάγουμε και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Ελευθερώνουμε τη δημιουργικότητα των Ελλήνων.  Με δομικές μεταρρυθμίσεις δημιουργούμε ένα φιλικό οικονομικό περιβάλλον και εξασφαλίζουμε γόνιμο έδαφος για επενδύσεις», εξήγησε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επιβεβλημένη την αναθεώρηση του Συντάγματος και στάθηκε στην ανάγκη να βρουν διέξοδο στη χώρα μας οι Έλληνες φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here