Μητσοτάκης: Ετοιμοι για εκλογές, ακόμη και αν γίνουν σ΄ ένα μήνα

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(ΑΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές, ακόμη κι αν γίνουν σε ένα μήνα», είπε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε γεύμα που παρέθεσε στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν τη ΝΔ, ενώ εκτίμησε ότι στις τάξεις δανειστών και επενδυτών «δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο εκλογών», προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπας δεν μπορεί πλέον να τους φοβίσει με αυτό το σενάριο.

Κι αυτό επειδή υπάρχει εναλλακτική, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ζούμε μια κανονική περίοδο». Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε προβληματισμό και ανησυχία για τις καθυστερήσεις στη δεύτερη αξιολόγηση και τόνισε: «Η να κλείσει η αξιολόγηση, ή να πάμε σε εκλογές»…Το διακύβευμα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, είναι «να γίνουμε μια κανονική χώρα και να αποκαταστήσουμε μια δημοκρατία εύρωστη».

Επεσήμανε ότι ήδη γίνεται δουλειά για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, τα οποία θα είναι ανανεωμένα και επανέλαβε οτι δεν αναλαμβάνει δέσμευση για κανέναν επιλαχόντα.

«Αυτό το έργο δεν περνάει πια», σχολίασε ειρωνικά για το δημοψήφισμα και επανέλαβε ότι ο λογαριασμός ανεβαίνει όσο καθυστερεί η αξιολόγηση.

«Νομίζω ότι οι εκλογές δεν φοβίζουν κανένα. Τον Τσίπρα φοβίζουν. Δεν είδα κανένα πανικό στο εξωτερικό κανένα πανικό ανησυχία για το ενδεχόμενο εκλογών», σημείωσε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι το χειρότερο σενάριο είναι  να τρενάρει η αξιολόγηση μέχρι τον Ιούνιο και η χώρα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, κάτι που θα είναι «ασυγχώρητο». «Και να κλείσει η αξιολόγηση στην οικονομία δεν θα αλλάξει κάτι», πρόσθεσε.

Για τη φημολογία περί δημοψηφίσματος σημείωσε ότι «το να πάει ο μνημονιακός Τσίπρας αφού χάσει την εξουσία να το παίξει επαναστάτης δεν νομίζω ότι θα βρει να τον ακολουθήσουν. Δεν γίνεται να τους κοροϊδεύεις όλους συνέχεια. Η κοινωνία καταλαβαίνει ότι η βασική του πρόθεση είναι να παραμείνει στην εξουσία».

Για τη σύγκρουση Τσίπρα-Σόιμπλε, τόνισε οτι καλό είναι οι προσωπικές αναφορές να αποφεύγονται. Οπως είπε, «κι εγώ διαφωνώ με τον Σόιμπλε πχ για πρωτογενή πλεονάσματα, άλλο αυτό και άλλο οι προσωπικές αναφορές τις οποίες μάλιστα προσπαθεί μετά να μαζέψει».

Πρόσθεσε δε ότι ουδέποτε έχει συναντήσει ή μιλήσει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και αν πήρε τηλέφωνο κάποιον, θα πήρε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΝΔ και δεν μίλησε με κανέναν…

Χαρακτήρισε το επίδομα στους συνταξιούχους απίστευτη προχειρότητα: «Κι εγώ θα έδινα ένα κομμάτι του πλεονάσματος αλλά θα το έδινα σε συνεννόηση με δανειστές για να αποφύγω αυτά τα ευτράπελα με τις δηλώσεις μετανοίας και με διαφορετικούς όρους».

«Εμείς με τις δικές μας ψήφους δεν θα κρατήσουμε ζωντανή αυτή την κυβέρνηση ποτέ. Αν αυτή η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία θα πάμε σε εκλογές. Δεν έχω δεχτεί καμία πίεση για αυτό από πουθενά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here