Μητσοτάκης: Kριτική στο παράλληλο πρόγραμμα, άχνα για τη λίστα Μπόργιανς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπελυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο αποκάλεσε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Δεν έβγαλε όμως άχνα για την λίστα Μπόργιανς και την άρνηση της κυβέρνησης Σαμαρά, στην οποία ήταν υπουργός, να την παραλάβει, προσφέροντας έτσι άπλετη συγκάλυψη σε μεγαλοκαταθέτες και πιθανούς φοροφυγάδες.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, προσπάθησε να αντιδράσει στην ομιλία του πρωθυπουργού, τα ακαταλαβίστικα επιχειρήματα όμως που χρησιμοποίησε δεν έπεισαν μάλλον ούτε τον εαυτό του!

«Μοιράζετε φτώχεια και ελεημοσύνη, είπε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε κατεστραμένη χώρα την Ελλάδα και τόνισε ότι το μόνο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι αυτό της άλωσης του κράτους.

«Tο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας έγιναν το συντομότερο ανέκδοτο. Εμείς σας λέμε ότι το ψέμα και η κοροϊδία δεν περνάνε πια στην Ελλάδα σήμερα», υποστήριξε, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το ασφαλιστικό, το οποίο θεωρεί λάθος.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

«Στις συναντήσεις μου στην Ευρώπη απαίτησα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. Ζήτησα ακόμη να εκπληρώσει τις ευθύνες της και η Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή, πήρα μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και κράτησα θέση ευθύνης, δεν ενέπλεξα το εθνικό ζήτημα στην κομματική αντιπαράθεση».

Σημείωσε, ωστόσο, πως «η διεθνής εικόνα της χώρας είναι στο ναδίρ, η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία, η κυβέρνηση καθυστέρησε να τηρήσει τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε και οδηγήθηκε στην αποδοχή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να αποφευχθεί»» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικά για το θέμα του ΝΑΤΟ ο Κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε να βγει η χώρα από το ΝΑΤΟ και σχολίασε: «συζητάμε για την πιο μνημειώδη γεωπολιτική κυβίστηση που έγινε ποτέ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας έλεγε «Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτοΕ».

Φορολογικό και «παράλληλο πρόγραμμα»

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο και οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Επικρατεί μια ψυχολογία εθνικής αποτυχίας», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον Τσίπρα και την κυβέρνησή του

«Ακόμα και οι αριστεροί δεν βρίσκουν τίποτα το ‘αριστερό’ στην πολιτική που ακολουθείτε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε «χαμηλού επιπέδου παράσταση» το παράλληλο πρόγραμμα και υπενθύμισε ότι πολλά από τα μέτρα που τώρα εμφανίζει ως πρωτοβουλίες της η κυβέρνηση, είχαν νομοθετηθεί από το υπουργείο Υγείας επί της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως η πρόσβαση όλων στην νοσοκομειακή περίθαλψη και το κοινωνικό τιμολόγιο.

«Οι κοινωνικές ανισότητες καταπολεμούνται με θέσεις εργασίας, όχι με ελεημοσύνες» συνέχισε, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι το μόνο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης είναι η άλωση του Κρατικού Μηχανισμού.

Επέκρινε δε την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό που θα επιφέρει, όπως εκτίμησε, μείωση συντάξεων και τιμωρεί τη νέα γενιά, αλλά και για το αγροτικό «που εξοντώνει τους αγρότες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση στήνει σκηνικό ρήξης με τους εταίρους. «Να του θυμίσω ότι τις προηγούμενες φορές που έγινε κάτι παρόμοιο, τελικά βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο» συνέχισε.

Η πραγματικότητα είναι μια, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλο πρόγραμμα κοινωνικής συνοχής δεν υπάρχει, υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα ελέγχου του κράτους, «αυτό το υλοποιείται με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα», είπε.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην τακτική της κυβέρνησης, όπως είπε, «να φέρνει άσχετες τροπολογίες σε νομοσχέδια».

«Η κυβέρνηση αυτή καταθέτει το νομοσχέδιο ως ένα βολικό επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Είναι ένα δήθεν αντίβαρο στο ασφαλιστικό προκρούστεια κλίνη του Κατρούγκαλου, δήθεν αντίβαρο στην νέα φορολογική γκιλοτίνα, η οποία δρομολογείται του κ. Αλεξιάδη, δήθεν αντίβαρο στους κατά τα άλλα αριστερούς πλειστηριασμούς που έρχονται του κ. Σταθάκη, δήθεν αντίβαρο στην αλλεργία που έχετε για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, στις συνεχείς παλινωδίες στην υλοποίηση της απαραίτητης πολιτικής αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εικόνα κατεστραμμένης χώρας»

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε τους τόνους και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κατάστση της χώρας στον ένα χρόνο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύει κανένας πολίτης ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από πέρυσι;», ρώτησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μετά από έναν χρόνο η Ελλάδα δίνει την εικόνα κατεστραμμένης χώρας. Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Ρωτήστε έναν άνθρωπο στο δρόμο…ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαξιωθεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ιανουαρίου. Δεν σας πιστεύουν οι πολίτες. Θα σας καταδιώκουν τα ψέματα που είπατε το Σεπτέμβριο…Δεν μιλώ για πρόθεση ψήφου γιατί σας στεναχωρεί. Δείτε τα ποιοτικά στοιχεία».

Απάντησε όμως και στην επίθεση του πρωθυπουργού για τη στάση του στο προσφυγικό: «Μου έκανε εντύπωση η στάση σας στο προσφυγικό. Αντί να εκτιμήσετε τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήγε στην Ευρώπη και έβαλε πλάτη, μιλήσατε για αλλαγή πολιτικής» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν με λένε Πάνο Καμμένο, αυτά για τα hotspots δεν τα είπα εγώ».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το φάντασμα του κ. Βαρουφάκη πλανάται από επάνω μας. Και ο κ. Βαρουφάκης μιλάει. Θα τη μάθουμε κάποτε την αλήθεια», παραπέμποντας έτσι στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών περί εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την Ευρωζώνη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και στη συνάντησή του με την καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε με δηκτικό τρόπο: «Θα σας φανεί περίεργο που κάποιος αυτά που λέει έξω τα λέει και εδώ».

Επανέλαβε, πάντως, ότι η ΝΔ θεωρεί ότι το ασφαλιστικό είναι λάθος και θα το καταψηφίσει – όπως άλλωστε κατέστησε σαφές και στους Ευρωπαίους συνομιλητές του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here