Διαλύει και επανιδρύει την ΟΝΝΕΔ ο Μητσοτάκης μετά την εκλογική παρωδία

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Δ. ΤΟΣΙΔΗΣ)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ. μετά το μπάχαλο και το φιάσκο με τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ, ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε την απόφαση να διαλύσει τη σημερινή οργάνωση και να επανιδρύσει σε νέα βάση την ΟΝΝΕΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης στην ανακοίνωσή του μιλά ευθέως για πολιτική εξαπάτηση εσωτερικών μηχανισμών, αφού όπως τονίζει δεν έγινε καμία εκλογή αντιπροσώπων. Ως εκ τούτου δεν θα συμμετάσχει κανένα από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν ως δήθεν εκλεγέντα στο συνέδριο της ΝΔ ενώ θα κινηθεί σε βάρος των υπευθύνων η διαδικασία κυρώσεων που προβλέπεται από το καταστατικό.

Ο σημερινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επέμενε με δηλώσεις ότι έγινε κανονικά η εκλογή παρά τις καταγγελίες ότι δεν στήθηκαν ποτέ κάλπες μετά την ολοκλήρωση των εργασι’ών του συνεδρίου στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη:

Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.

Ανοιχτή σε όλους τους νέους.

Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.

Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here