Μηνύματα αλληλεγγύης προς τους Γάλλους από Μελανσόν – Κωνσταντοπούλου

 

 

 

Pressroom

Μηνύματα αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό απηύθυναν Μελανσόν και Κωνσταντοπούλου μετά το δολοφονικό πλήγμα στο Παρίσι επιβεβαιώνοντας, παράλληλα, την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσει η πρωτοβουλία κατάρτισης ενός «Σχεδίου Β’» για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας απέναντι στα Μνημόνια.

Στη σκιά των δολοφονικών επιθέσεων και του πάνδημου πένθους, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση των συμμετεχόντων στην έδρα του Γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς.

photo4

 

Στους συμμετέχοντες μίλησαν εκ μέρους των συγκαλούντων τη διάσκεψη, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και εκ μέρους των οικοδεσποτών, οι επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς Ερίκ Κοκρέλ και Ντανιέλ Σιμονέ.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η διήμερη πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη «Για ένα Σχέδιο Β’ για την Ευρώπη», που είχε προγραμματισθεί για τις 14 – 15 Νοεμβρίου -σε συνέχεια της κοινής διακήρυξης των Ζαν Λυκ Μελανσόν, Όσκαρ Λαφοντέν, Στέφανο Φασίνα, Γιάνη Βαρουφάκη και Ζωής Κωνσταντοπούλου- αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Ιανουάριο, μετά την απαγόρευση δημοσίων συγκεντρώσεων αλλά και την ακύρωση πολλών πτήσεων προς το Παρίσι.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, διεθνής αντιπροσωπεία της Αριστεράς, με επικεφαλής τους Ζαν Λυκ Μελανσόν, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ερίκ Κοκρέλ και Ντανιέλ Σιμονέ, κατέθεσε λουλούδια στα σημεία των δολοφονικών επιθέσεων.

photo2 (2)

Οι συμμετέχοντες στις εργασίες «Για ένα Σχέδιο Β’ για την Ευρώπη», με κοινή ανακοίνωσή τους, εξέφρασαν τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη τους προς τον γαλλικό λαό, τα επιζώντα θύματα και στους οικείους των δολοφονημένων, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να θεσμοθετήσουν, ως μόνιμο πλαίσιο διαλόγου και πολιτικής παρέμβασης, το Σχέδιο Β’ για την Ευρώπη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε, επίσης, επαφές με Έλληνες οι οποίοι ζουν στο Παρίσι, καθώς και με μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Τέλος, απηύθυνε συλλυπητήρια μηνύματα στον επικεφαλής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιερ Λωράν και στον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης,

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here