Μηνυτήρια αναφορά ΠΟΕΔΗΝ κατά ΕΚΑΒ: Σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών

Τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών σε βάρος του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ για «πράξεις και παραλείψεις που θέτουν κατ’ εξακολούθηση σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών» ζητεί Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγράφει συγκεκριμένα περιστατικά ασθενών, που», όπως αναφέρει, «κινδύνεψε η ζωή τους ή έχασαν τη ζωή τους επειδή το ΕΚΑΒ δεν διασφάλισε την έγκαιρη διακομιδή τους σε Υγειονομική Μονάδα».

Παράλληλα κατηγορεί τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ ότι δεν λαμβάνουν πρωτοβουλίες επαναπροκήρυξης διαγωνισμού για την προμήθεια 96 ασθενοφόρων, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Αναφέρει ακόμη ότι:

-Περίπου τα μισά ασθενοφόρα από τα διαθέσιμα στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες καλύπτουν το 70% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών και δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την επισκευή τους.

-Απομακρυσμένες περιοχές δεν καλύπτονται από ασθενοφόρα, ενώ η διοίκηση του ΕΚΑΒ  «δεν ανακατανέμει ασθενοφόρα από περιοχές που περισσεύουν (πχ Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου) σε άλλες περιοχές που θα έσωζαν ανθρώπινες ζωές».

-Λειτουργούν παράνομα ιδιωτικά ασθενοφόρα, ως ΤΑΞΙ ασθενοφόρα, υποχρεώνοντας τους ασθενείς να καταβάλλουν κόμιστρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here