Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣτΕ ματαιώθηκε «λόγω κλίματος» η σημερινή συνεδρίαση για τις τηλε-άδειες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Με μία τουλάχιστον ασυνήθιστη για τα δικαστικά πρακτικά κίνηση, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου αιφνιδίασε σήμερα, οδηγώντας σε πλήρη ανατροπή την εκδίκαση των προσφυγών για τις τηλεοπτικές άδειες. Ματαίωσε την προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη, πριν καν αρχίσει.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί τους λόγους της ματαίωσης της συνεδρίασης της Ολομέλειας ή καλύτερα τον λόγο της ματαίωσής της, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, έχει σχέση με το κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις.

Η ανακοίνωση εξεδόθη λίγη ώρα μετά την εσπευσμένη διακοπή της κρίσιμης συνεδρίασης της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου που θα έκρινε τη νομιμότητα της αδειοδότησης των καναλιών και αφού υπήρξαν διαφωνίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των δικαστών για τις εκδικαζόμενες προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών.

Πάντως, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η αιφνίδια διακοπή της δίκης συνιστά έμμεση παραδοχή ότι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας δεν είναι σε θέση να κρίνει νηφάλια και απερίσπαστα, έστω και για μια τόσο μεγάλη υπόθεση στην οποία έχει επενδύσει πολιτικά τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση.  Παρέπεμπαν μάλιστα σε ανάλογες υποθέσεις στο παρελθόν που είχαν και αυτές έντονο πολιτικό πρόσημο και εκδικάστηκαν από το ΣτΕ, ανεξαρτήτως του κλίματος.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε θα επαναληφθεί η διάσκεψη της Ολομέλειας.

Η ανακοίνωση του προέδρου αναφέρει:

Ενόψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα από 13-9-2016 για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

 

Aκολούθησε ανακοίνωση αυτή τη φορά από την Ενωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ  στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με την από 30-9-2016 ανακοίνωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου επί των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά.

Επομένως, όσα αντίθετα αναφέρονται στον τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here