Με κλείσιμο συνόρων στην ΠΓΔΜ απειλεί ευθέως την Ελλάδα ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Β. ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Με κλείσιμο των συνόρων στην ΠΓΔΜ απειλεί απερίφραστα την Ελλάδα ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς. Όπως υποστηρίζει, το κλείσιμο των συνόρων στην ΠΓΔΜ θα αποτελέσει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πρόσφυγες να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη.

«Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχτεί ευρωπαϊκή βοήθεια» δηλώνει στα NEA.

«Οι πρόσφυγες ξεκινούν όταν ξέρουν ότι γρήγορα θα φτάσουν στην Ευρώπη. Εάν δεν υπάρχει αυτή η προοπτική, τότε όλο και λιγότεροι θα πάρουν το δρόμο. Πρέπει να μειώσουμε τις ροές προσφύγων. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα» προσθέτει.

Συνεχίζει, δε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν δεν είναι τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, θα πρέπει να είναι τα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας». Ο Κουρτς υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, παρά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. «Δεν ξέρω αν θα το κάνει η Τουρκία, αλλά η Μακεδονία είναι πρόθυμη να το κάνει» αναφέρει.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here