Με αντιδράσεις άνοιξαν Κυριακή τα καταστήματα

Ανοιχτά είναι σήμερα, Κυριακή, τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας παρά την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), η οποία κάλεσε τους εργαζομένους σε κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος.

Τα περισσότερα μαγαζιά άνοιξαν γύρω στις 12 το μεσημέρι, την ώρα που ολοκληρωνόταν ο ημιμαραθώνιος χωρίς όμως να παρατηρηθεί εμπορική κίνηση.

Ελάχιστοι ήταν οι πελάτες των εμπορικών καταστημάτων σε αντίθεση με αυτούς στα καφέ.

Στην ενδυνάμωση της καταναλωτικής διάθεσης του αγοραστικού κοινού αποσκοπούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις οι οποίες ξεκίνησαν και είναι αρκετά δελεαστικές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν το 70%.

Δεν έλειψαν όμως και σήμερα οι αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι ανά δεκάδες σε σημεία κατά μήκος της Ερμού, με πανό και συνθήματα, διαδήλωναν ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΙΥΕ.Επίσης, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι εμπρός από πολυκαταστήματα παρεμπόδισαν την προσέλευση των πελατών αλλά χωρίς να σημειωθούν εντάσεις.

Για τη διευκόλυνσή τους, η Ομοσπονδία είχε κηρύξει 24ωρη απεργία, καλώντας τους να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ενάντια αφενός στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Να μην ανοίξουν τα κατάστηματά τους κάλεσε τα μέλη της και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Στη Θεσσαλονίκη, έξω από κεντρικά πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης, εμποροϋπάλληλοι και μέλη του ΠΑΜΕ ενημέρωναν με φυλλάδια τους περαστικούς και τους καταναλωτές για τη σημασία της κυριακάτικης αργίας, επισημαίνοντας ότι η κατάργησή της δεν οδηγεί σε τόνωση της αγοράς.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης κάλεσε σε απεργία τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα.

«Τα βιβλία τα αγοράζουμε μέσα στην εβδομάδα, τα διαβάζουμε τις Κυριακές» ήταν το σύνθημα που αναγράφονταν στο πανό του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου, μέλη του οποίου συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here