Μεϊμαράκης: Ο γιός του Κων. Μητσοτάκη δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ. Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για ανάδειξη προέδρου,  εξαπέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Είμαι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, αυτός είναι ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες» είπε, υποστηρίζοντας επίσης ότι εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά «επειδή λέγεται Μητσοτάκης».

«Ο Κυριάκος λέει ψηφίζετε Κυριάκο και όχι Μητσοτάκη και μπράβο του, αλλά είναι αδύνατο να κατηγορούμαι για την αναβίωση ενός τεχνητού διχασμού. Εγώ υπηρέτησα τις αρχές μου με οποιονδήποτε Πρόεδρο. Την πρώτη φορά που εξελέγη βουλευτής για ποιόν λόγο πέρα του ονόματός του εξελέγη; Τις ψήφους τις πήρα επειδή με λένε Καραμανλή; Δεν είναι αυτό προσβλητικό; Ντρέπομαι πως κάποιοι με κατηγορούν λοιπόν για βαρονίες και τέτοιου τύπου συζητήσεις δεν θα ξανακάνω» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Είπε, επίσης, ότι δεν θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ αν ο συνυποψήφιός του «συνεχίσει να με προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο. Κάνει ζημιά στο κόμμα, δεν πάω να κερδίσω ένα κόμμα που έχουμε ξεφτιλίσει».

«Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε» συνέχισε.

Επίσης, τόνισε πως θεωρεί «ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ ήξερε ο κ. Μητσοτάκης πως είχα προσωπικούς λόγους εχθές (σ.σ. το βράδυ της Τρίτης) που δεν μου επέτρεψαν να είμαι στη Βουλή και γνωρίζει τις θέσεις μου για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο εδώ και καιρό όλος ο κόσμος γνωρίζει πως θα ψήφιζα, βγήκε σήμερα να ζητήσει με τρόπο άκομψο επίσημη τοποθέτησή μου. Μου κάνει δηλαδή μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;».

«Το επίπεδο διαλόγου και το ήθος θα το προσδιορίσει ο κ. Μητσοτάκης αλλά θα απαντώ σε όλα όσα με αφορούν και σε όσα προκαλούμαι. Αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος πιστεύω πως θα με στήριζε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ανανέωση δεν είναι ίδιον μόνο των νέων ηλικιακά. Είναι ένα ρατσιστικό πολιτικό δίλημμα στο οποίο προσωπικά δεν μετέχω. Βάλαμε και τον κύριο Παπαμιμίκο που είναι κάτω των 40 πέτυχε;».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here