Μεϊμαράκης: Η ΝΔ είναι εδώ. Μητσοτάκης: Συναίνεση στη συνταγματική αναθεώρηση

«Το 2016 η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα λέγοντας «ως εδώ» στην ανεύθυνη και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Με μήνυμά του στο Τwitter πρόσθεσε ότι «η Ν.Δ. είναι εδώ», ενώ συμπλήρωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έρχεται ενωμένη και ισχυρή, με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για να προσφέρει ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης».

Όπως είπε, η Ν.Δ. χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με ανανέωση και αξιοκρατία, θα ξανασυναντηθεί με την κοινωνία, με πολιτικές για το κοινό καλό.

Χαρακτήρισε δε το 2016 χρονιά κορυφαίων εσωκομματικών διεργασιών, διευκρινίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να πάρουμε τις μεγάλες και ιστορικές αποφάσεις για την παράταξή μας».

Νωρίτερα, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «πρέπει να προκρίνουμε τις πολιτικές που θα μας βοηθήσουν να ανασυνταχθούμε και να βαδίσουμε ως κοινωνία τον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».

«Μπροστά μας έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο για να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να διδαχθούμε από αυτά», συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.

Mητσοτάκης: Συναίνεση στην συνταγματική αναθεώρηση

Πρόταση στον Πρωθυπουργό να υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία όλα τα άρθρα που η κυβέρνηση θα προτείνει ως αναθεωρητέα εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ  υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον εκλεγεί.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «συναίνεση για ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί όχι μόνον ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική, αλλά και ότι η Συνταγματική αναθεώρηση θα συντελεστεί με απλή πλειοψηφία καθώς όλα τα προς αναθεώρηση άρθρα θα έχουν συγκεντρώσει πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή που θα υπερβαίνει τους 180 βουλευτές.

Αν η πρότασή του γίνει αποδεκτή, με δεδομένο το εύρος των προς αναθεώρηση άρθρων, η επόμενη Βουλή θα έχει χαρακτήρα Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Ο ίδιος στο άρθρο του παραδέχεται ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ούτε κυρίως θεσμικό. Είναι κατεξοχήν πολιτικό. Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα στην Ελλάδα και από την πολιτική θα προέλθει η λύση.

Ωστόσο, προσθέτει ότι η θεσμική αλλαγή και η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι αναγκαίες προϋποθέσεις όχι μόνον για τη θεραπεία πολλών από τα κακώς κείμενα του πολιτικού μας συστήματος αλλά και για την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας.

«Μετά την επώδυνη εμπειρία της χρεοκοπίας και την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος, χρειάζεται να επανεξετάσουμε τη θεσμική συγκρότηση της κοινωνίας μας από την αρχή. Μια συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα αφορά άμεσα όλους τους πολίτες θα μας εμπλέξει σε μια συλλογική άσκηση αυτογνωσίας και θα ξαναδώσει νόημα στην πολιτική» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here