Μεϊμαράκης: «Δεν είχα συμβούλους ούτε χρήματα, είχα σκεφθεί να αποχωρήσω

Ηταν προετοιμασμένος ότι θα έχανε και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Αυτό ομολόγησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις κάλπες στη ΝΔ και δήλωσε » είχα σκεφθεί να αποχωρήσω».

«Δεν θεωρούσα ότι είναι φοβερό και τρομερό να γίνω πρόεδρος της ΝΔ, ούτε είχα επικοινωνιακούς συμβούλους, ούτε τα χρήματα. Αυτός είμαι» δήλωσε σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας  στο Star.

Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε πως το τελευταίο διάστημα, και ειδικά μετά τον θάνατο της αδελφής του, δεν είχε πολιτικά αποθέματα και «δεν κινήθηκα όσο θα έπρεπε» στον δεύτερο γύρο, όμως, όπως υπογράμμισε, «δεν μπορούσα να αποχωρήσω γιατί δεν θα καταλάβαιναν οι πολίτες».

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των εκλογών, τόνισε πως δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη πικρία για την ήττα του και εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ίδιο εάν οι εκλογές γίνονταν στις 22 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, όπως δήλωσε, αισθάνθηκε στεναχώρια για τη συμπεριφορά κάποιων και ιδιαίτερα συνυποψηφίων του, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο τεχνικό ζήτημα που προέκυψε στην πρώτη αποτυχημένη απόπειρα εκλογής προέδρου.
Αιχμές προς Σαμαρά, Τζιτζικώστα, Γεωργιάδη

Πρόσθεσε, δε, πως δεν θεωρεί διόλου τυχαίο το γεγονός ότι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκαν στον εορτασμό των Θεοφανίων στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με αυτή καθεαυτή την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε πως «είναι απολιτίκ κατά βάση», γιατί, «αν έχασα γιατί πήγαν όλοι αυτοί μαζί, τότε η εκλογή δεν ήταν πολιτική». Μίλησε δε για «χτύπημα κάτω από τη μέση» αναφορικά με το γεγονός ότι οι ανθυποψήφιοί του χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι η υποψηφιότητά του στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με «προβοκάρισε», όπως είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τα ποσοστά που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μεσσηνία, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως απορεί «γιατί ο Σαμαράς δεν έδωσε κατευθείαν το κόμμα στον Μητσοτάκη» και εκτίμησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «στον α’ γύρο τους στήριξε όλους εκτός από εμένα».

                       «Όλοι ‘γαλλικά’ μιλάνε»

Για τον περίφημο διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: «Σιγά μωρέ, όλοι γαλλικά μιλάνε». Τόνισε δε πως ήταν άκομψη η διοχέτευση του εν λόγω διαλόγου, σημειώνοντας: «Εγώ πήγα αφελής στην διαδικασία διαδοχής».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here