Μετωπική Τσακαλώτου-βουλευτών ΝΔ για την παιδική ηλικία του Κυριάκου

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Θέμα έγινε στη Βουλή, λίγο πριν την ψηφοφορία για την σύσταση ή της Εξεταστικής που πρότεινε η ΝΔ, η παιδική ηλικία του κ Μητσοτάκη και η σκωπτική αναφορά του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, στον 6μηνων πολιτικό κρατούμενο Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Οι βουλευτές της ΝΔ θίχτηκαν και έσπευσαν να υπερασπίσουν τον απόντα αρχηγό τους. Απαντώντας στις αναφορές του κ. Τσακαλώτου και ιδίως στο ότι «λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσώ», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τη ΝΔ Νικος Δένδιας πήρε το λόγο και είπε:

 

«Ενόχλησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η ειρωνική αναφορά σας στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος είναι απών. Η αναφορά σας οφείλετε στην ιδεοληψία σας ότι κατά της δικτατορίας πολέμησε μόνο η αριστερά και δικαιούνται υστεροφημίας».

Και ο κ. Δένδιας, συνεχίζοντας την υπεράσπιση, πρόσθεσε:

«Όλη η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν στη δικτατορία σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αναχώρησε δε στο εξωτερικό μετά από παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ακόμη αβάπτιστος. Η αναφορά σας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ανάγωγη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη» είπε ο κ. Δένδιας και ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να ζητήσει συγγνώμη.

Ανταπαντώντας ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αυτό που είπε ήταν «αστείο και πταίσμα», μπροστά στους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η Ν.Δ για τον πρωθυπουργό.

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει πάει στο Χάρβαρντ», είπε αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη, να αποκαλεί τον πρωθυπουργό τυχοδιώκτη και κατά συρροή ψεύτη» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here