Μετά το σεισμό, καθίζηση σε παράδρομο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αρτας

 

Υποχώρησε κυριολεκτικά η γη και άνοιξε μιά μεγάλη τρύπα σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας στο ύψος του 12ου χλμ. περίπου στις 9 το βράδυ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

 

Η μεγάλη τρύπα που δημιουργήθηκε από την υποχώρηση του εδάφους σε έκταση ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών και έχει βάθος τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Μαυρογιώργο.

 Επί τόπου βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ενώ έχει ενημερωθεί και το ΙΓΜΕ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ακούγονται ήχοι μέσα από την Γη και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα γίνει μεγαλύτερη καθίζηση.

Η περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.

Δίπλα στον κρατήρα υπάρχει κολώνα της ΔΕΗ, γι΄αυτό έγινε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου.

Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα καρστικό κενό, το οποίο πριν το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε.

Αύριο αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here