Μεντβέντεφ: Λύση τώρα για τη Συρία αλλιώς πάμε σε παγκόσμιο πόλεμο

Δραματική προειδοποίηση ενάντια σε μία χερσαία επέμβαση στη Συρία απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να πυροδοτήσει «έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο».

«Οι χερσαίες επιχειρήσεις οδηγούν γενικά στη μονιμοποίηση ενός πολέμου»,  εκτίμησε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Όλες οι πλευρές πρέπει να υποχρεωθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να ξεκινήσουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο», συνέχισε και πρόσθεσε: Οι Αμερικανοί και οι Άραβες εταίροι μας πρέπει να το σκεφτούν καλά: θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο; Θα ήταν αδύνατον να νικήσει κανείς γρήγορα σε έναν τέτοιο πόλεμο, πρόσθεσε, σύμφωνα με τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του, «ιδίως στον αραβικό κόσμο όπου οι πάντες πολεμούν τους πάντες».

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον πρέπει να ασκήσουν πιέσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια στιγμή, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του ΝΑΤΟ, το Σύμφωνο «εξετάζει το ενδεχόμενο» να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here