Μειμαράκης: Να μην είναι κατεπείγον το πρώτο νομοσχέδιο στη Βουλή

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, συναντήθηκε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μειμαράκης. «Του ζήτησα να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιθυμούσε -και πιστεύει ότι έτσι πρέπει να λειτουργήσει η Βουλή- τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι ένα άρθρο και να υπάρχει η άνεση να το συζητήσουμε. Διότι, τελικά, το προηγούμενο επτάμηνο, τα κατεπείγοντα ήταν περισσότερα από όσα ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Βρήκα ανταπόκριση από τον κ. Βούτση. Και πιστεύω ότι με ολόκληρο το Προεδρείο, οι Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, θα προσπαθήσουν να συνεννοηθούν, ώστε το Κοινοβούλιο να σταθεί στον αυτόνομο ρόλο του, σε υψηλό επίπεδο».

Σχετικά με τις εκλογές στη ΝΔ, ανέφερε πως η ημερομηνία διεξαγωγής τους «δεν ενδιαφέρει κανέναν, ενδιαφέρει η φοροκαταιγίδα που έρχεται», αλλά πρόσθεσε σε προεκλογικό ύφος πως «η Νέα Δημοκρατία, με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει γράψει πάνω από 28%».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως είχε «μακρά συζήτηση με τον Ν. Βούτση, για το θέμα της λειτουργίας της Βουλής. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Βούτσης, ως έμπειρος κοινοβουλευτικός, θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος της Βουλής. Πιστεύω ότι θα εκφράσει το Κοινοβούλιο αυτόνομα και όχι την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση αν είναι λίγο ή πολύ το διάστημα μέχρι τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ (22 Νοεμβρίου), ο Β. Μεϊμαράκης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν κανένα αυτά. Αυτά που ενδιαφέρουν, αυτή τη στιγμή, είναι η φοροκαταιγίδα που έρχεται, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, η περικοπή του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, η περικοπή του επιδόματος για τα άτομα με αναπηρία. Τώρα, οι πολίτες έχουν μιλήσει. Η κοινωνία έχει μιλήσει. Η Νέα Δημοκρατία, με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει γράψει πάνω από 28%. Όλα αυτά, επομένως, είναι ζητήματα δευτερεύοντα στη σημερινή φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας».

                             Υπέρ Μεϊμαράκη ο Κουκοδήμος.

Την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη για την προεδρία της Ν.Δ. εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Κ. Κουκοδήμος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9, ενώ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τον μακρύ χρόνο της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here