Μεγάλος χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

 

Στις εκλογές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών του ΣΙΕΛ του μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας,  την πρώτη θέση  και μάλιστα ενισχυμένη, κατέλαβε  η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, της οποίας ηγείται ο νυν πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις τέσσερις από τις πέντε έδρες που κατείχε,  παρά το γεγονός ότι τόσο ο νυν υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, όσο και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μπαλτάς-Κουράκης τάχθηκαν πολλές φορές με δημόσιες δηλώσεις υπέρ της ικανοποίησης των αιτημάτων της ΟΙΕΛΕ.

Συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ απέδωσαν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ στο γενικότερο κλίμα που διαμορφώθηκε τελευταία για την Κυβέρνηση.

 

                                                                                           Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Α. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτικών εκπαιδευτικών στις εκλογές του ΣΙΕΛ την τελευταία δεκαετία και, αν αναλογιστεί κανείς τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες (τη μείωση του αριθμού των συναδέλφων λόγω των απολύσεων και το κλίμα φόβου που έχει επικρατήσει σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία), μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει αυτή την εκλογική διαδικασία ως μια από τις μαζικότερες στην ιστορία του κλάδου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στις περσινές εκλογές για την εκλογή ΔΣ του ΣΙΕΛ ψήφισαν 714 εκπαιδευτικοί, ενώ φέτος ψήφισαν 978 συνάδελφοι (αύξηση ποσοστού συμμετοχής 37%!)

Β. Το πέρας αυτής της διαδικασίας βρίσκει την Ομοσπονδία ισχυρή και ενωμένη όσο ποτέ. Πλέον μπορούμε, έχοντας την αμέριστη στήριξη των συναδέλφων, να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τις κατακτήσεις του κλάδου που ισοπέδωσε την τελευταία πενταετία η νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here