Μεγάλη η καταστροφή στη Β. Εύβοια: Κάρβουνο 30.000 στρέμματα δάσους-Καίει ακόμη το ανατολικό μέτωπο

 

ευβοια καταστροφη ΙΝΤΙΜΕ Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΟ: IΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Η καταστροφή από την πυρκαγιά στην βόρεια Εύβοια, είναι ανυπολόγιστη για τους κατοίκους και το περιβάλλον. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους, γεγονός που ανατρέπει την οικολογική ισορροπία στην ευρύτερη περιοχή. 

Ευβοια, μονη γαλατάκη ιν τιμε χαλκιοπουλος ν
Το απόγευμα της Δευτέρας τέθηκε υπό έλεγχο το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λίμνη. Η προσοχή της Πυροσβεστικής στρέφεται πλέον προς το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς, ανάμεσα στη Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη και στο Όρος Καντήλι. Εκεί δημιουργούνται δύο αντιπυρικές ζώνες, για να μην περάσει η φωτιά στο χωριό Τρούπι που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

εΕύβοια, φωτιά ΙΝ ΤΙΜΕ Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Από το πρωί της Τρίτης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα επιχειρούν εκ νέου ρίψεις νερού στη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.

Η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.Δεκάδες άτομα είχαν εγκλωβιστεί το Σάββατο στις παραλίες Αγίου Γεωργίου και Γαλατάκη Λίμνης Ευβοίας, εξαιτίας της πυρκαγιάς. Συνολικά 44 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τις Λιμενικές Αρχές και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Λίμνης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο οι δυνάμεις της κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here