Μεγάλη διαδήλωση στη Ρώμη κατά συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

Μεγάλη συγκέντρωση έγινε στη Ρώμη «υπέρ της οικογένειας» και εναντίον του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση Ρέντσι. Μία εβδομάδα μετά τις συγκεντρώσεις υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας, το αντίπαλο στρατόπεδο διοργάνωσε το Σάββατο συγκέντρωση εναντίον του νομοσχεδίου στο Τσίρκο Μάσιμο της Ρώμης. Οι συγκεντρωμένοι ήρθαν από διάφορα σημεία της Ιταλίας -η Repubblica μιλά για περίπου 1.500 λεωφορεία στο Τσίρκο Μάσιμο από όλες τις ιταλικές περιφέρειες. 

«Είμαστε δύο εκατομμύρια» υποστηρίζουν οι διοργανωτές. Η συγκέντρωση, με το αγγλικό όνομα «Family Day» (Ημέρα Οικογένειας) είναι γεμάτη με συνθήματα όπως: «Το λάθος είναι λάθος, ακόμη κι αν γίνει ψηφιστεί», «μητέρα πατέρας, παιδιά, αυτό είναι η οικογένεια», «Ρέντσι, θα το θυμόμαστε». 

«Ωσεί παρών» στη συγκέντρωση ήταν και ο αρχηγός του συγκυβερνώντος NCd(Νέα Κεντροδεξιά) και υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο,  ο οποίος αντιτίθεται στη ψήφισή του και σε μια συμβολική κίνηση εναντίον του επίμαχου νομοσχεδίου, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον διοργανωτή της συγκέντρωσης  Μάσσιμο Γκαντολφίνι . Ο Αλφάνο μπορεί να μην πήγε στην συγκέντρωση, εξέφρασε όμως στο Twitter την «πλήρη υποστήριξή του» και έστειλε τη σύζυγό του, Tιτσιάνα Μιτσέλι.

Γερουσία και Βουλή έχουν ξεκινήσει την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις αστικές ενώσεις ομόφυλων ζευγαριών – η Ιταλία είναι πλέον η μοναδική χώρα στην «παλιά ΕΕ» που δεν παρέχει κανενός είδους νομική αναγνώριση σε ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο δεν εισάγει μεν σε καμία περίπτωση το γάμο, όμως μία πρόβλεψή του έχει αποδειχθεί η πιο εμπρηστική: Η δυνατότητα στον ένα σύντροφο να υιοθετεί βιολογικό παιδί που έχει ήδη ο δεύτερος σύντροφος.

Στη Ρώμη, φαίνεται πως το νομοσχέδιο θα περάσει με υποστηρικτές απ όλα τα κόμματα, παρά την αντίθεση του συγκυβερνώντος κόμματς  NCd (Νέα Κεντροδεξιά) του Αντζελίνο Αλφάνο ο οποίος έχει δείξει την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο εάν δεν αφαιρεθεί η πρόβλεψη για την «έμμεση υιοθεσία».

Ο διοργανωτής της συγκέντρωσης, Μάσιμο Γκαντολφίνι, είπε από το βήμα του Τσίρκο Μάσιμο: «Αυτή η πλατεία δεν κάνει πόλεμο σε κανέναν, είμαστε δύο εκατομμύρια, Ρέντσι κατάγραψέ το».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here