ΜΕΒΓΑΛ: άλλη μια εταρεία «δεν βγαίνει» και κόβει 10% απο μισθούς των εργαζομένων της

Κλιμακωτές μειώσεις μισθών (ακόμα και σε μισθούς των 500 ευρώ) αποφάσισε η ΜΕΒΓΑΛ (στην οποία σηεμιωτέον οφείλει χρήματα και ο Μαρινόπουλος). Οι μειώσεις θα είναι της τάξης του 10% η ελάχιστη έως 21% η ανώτατη στους σχετικά υψηλόμισθους,

Η σύμβαση που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και ήδη τέθηκε σε ισχύ, προβλέπει τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου – Μαίου να αρχίσουν να εξοφλούνται σε δόσεις, από τώρα (τέλη Αυγούστου) έως και τον Ιανουάριο του 2017. Οι δε μειώσεις μισθών έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου.

Η εταιρεία και το σωματείο των εργαζομένων συμφώνησαν παράλληλα με την καταβολή της τρέχουσας μισθοδοσίας, να καταβληθούν έως το τέλος Αυγούστου τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2016. όσον αφορά στους μισθούς Μαρτίου και Απριλίου, θα εηοφληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Οι μισθοί του Μαΐου πάνε για τις αρχές του 2017.

Το Ιντιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ αλλά και στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, εκτιμούν ότι οι εργαζόμενοι που δεν πληρώνονται στην ώρα τους σε όλες τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι περίπου 1 εκατομμύριο και τους οφείλονται δεδουλευμένα άνω των 3 μηνών

Εν τω μεταξύ παρότι η εταιρεία προχώρησε σε κατά 10 εκατομμύρια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της,  δυστυχώς τα μισά χρήματα πήγαν για εξαγορές μετοχών επειδή ήθελαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία οι μέτοιχοι της οικογένειας Πέτρου Παπαδάκη και σε δάνεια.

Και είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να βρισκεται στα όρια της χρεοκοπίας μια εταιρεία με τόσες εξαγωγές και με τόσο ακριβό (για την τσέπη του καταναλωτή) γάλα, στην οποία μπήκε ως «επενδυτής» και η ΔΕΛΤΑ ενώ τώρα συζητείται να μπει και η Δωδώνη…. Τρεις επενδυτές, το γάλα στο 1,5 ευρώ το λίτρο και «δεν βγαίνουν»….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here