Μαύρο στην επίσκεψη Ολάντ από την 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου, έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου, 24 Οκτωβρίου κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ, μετά από συνεννόηση με την ΠΟΕΣΥ. Η απεργία που πραγματοποιείται σε όλα τα κρατικά και ιδωτικά κανάλια καθώς και το ΑΠΕ, αναμένεται να ρίξει «μαύρο¨στην επίσκεψη του Φρ. Ολάντ και στην ομιλία του στη Βουλή. 

Η απεργία πραγματοποιείται:

  • στην ΕΡΤ ΑΕ
  • στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (στο πρακτορείο, στις ιστοσελίδες, στις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, στο ραδιόφωνο και στις εκδόσεις του)
  • στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (στα γραφεία Τύπου υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και στα Γραφεία Τύπου Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό)
  • στο Κανάλι της Βουλής
  • σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμού
  • και σε όλα τα συνδεόμενα sites

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό.

» Εκφράζει την αντίθεση του στη μεθόδευση που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο. Αντιθέτως αφήνει περιθώρια για νέο κύμα απολύσεων και αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.

» Η ΕΣΗΕΑ υπεραμύνεται της δημοσιογραφικής λειτουργίας της ενημέρωσης με κανόνες δεοντολογίας και καλεί τον Κλάδο μαζί με την ελευθερία της έκφρασης να υπερασπισθεί τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και την αυτονομία των Ταμείων από την επιχειρούμενη νέα ανατροπή.

» Η ΕΣΗΕΑ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η οποία προηγήθηκε, παρουσίασε τις θέσεις της στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή, με το μέλος του Δ.Σ., που είχε ορισθεί. Στην αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ συμμετείχαν ακόμη δύο μέλη του Δ.Σ., καθώς και η Νομική Σύμβουλος».

Ωστόσο ένα από τα κύρια αιτήματα της ΕΣΗΕΑ, να μην υπάρξει αποκλειστική απασχόληση των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ και τη γενική Γραμματεία, έγινε δεκτό από την κυβέρνηση με αλλαγή στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here