Ματέο Ρέντσι: Δεν μπορεί να μας λέει η Ε.Ε ποιός Νόμος πρέπει να καταργηθεί. Δεν είναι δάσκαλος που εξετάζει τον μαθητή

Σκληρές δηλώσεις κατά των Βρυξελλών έκανε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι  για την παρέμβαση της  Ε.Ε  σε ό,τι  αφορά τα μέτρα για τον προϋπολογισμό  της Ιταλίας του  2016.

Σε συνέντευξή του στον ιταλικό ραδιοσταθμό Radio 24, ο Ιταλός πρωθυπουργός  ανέφερε ότι «οι Βρυξέλλες δεν είναι ο δάσκαλος που εξετάζει τον μαθητή, δεν έχουν δικαιοδοσία για να παρεμβαίνουν σε θέματα και επιλογές οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Τα χρόνια αυτά υπήρξε ψυχολογική υποτέλεια της Ιταλίας προς τους ευρωκράτες. Πρέπει να μας συμβουλεύει, αλλά εμείς δίνουμε κάθε χρόνο, στην Ευρώπη εννέα δισεκατομμύρια ευρώ καθαρά και δεν μπορεί να μας λέει ποιος είναι ο νόμος που πρέπει να καταργηθεί. Αν οι Βρυξέλλες μάς απορρίψουν τον προϋπολογισμό του δημοσίου για το 2016, εμείς θα τους τον ξαναστείλουμε ακριβώς ως έχει».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε παράλληλα ότι εδώ και δυο χρόνια έχει αρχίσει στη χώρα του η μείωση των φόρων και ότι «τον εκπλήσσει η όλη συζήτηση σχετικά με την οικονομική κάλυψη των μέτρων αυτών».

Η παρέμβαση του Ματέο Ρέντσι αφορά την απόφασή του να καταργήσει από το 2016 τον φόρο για την πρώτη, ιδιόκτητη κατοικία και την αντίδραση εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι άφησαν να διαρρεύσει ότι θα ήταν προσφορότερη μια μείωση των φόρων στον τομέα της εργασίας, και όχι της ακίνητης περιουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here