«Τα ασφαλιστικά ταμεία μας πλήρωσαν τις ευρωπαϊκές τράπεζες» λέει το υπουργείο Οικονομικών

«Διαρκώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας εκθέσεις διεθνών οργανισμών που δικαιώνουν τις απόψεις  της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση», αναφέρουν  κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεω, με αφορμή τα του ΔΝΤ.

«Στην έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι, πέραν των άλλων προβλημάτων, το Ταμείο δεν εξέτασε επαρκώς εναλλακτικούς δρόμους αντί του «εσφαλμένου» μνημονίου που εφαρμόστηκε στην χώρα μας το 2010»  αναφέρει ο το υπουργείο Οικονομικών.
«Το μεγάλο σφάλμα, σύμφωνα με την έκθεση, είναι ότι δεν έγινε αναδιάρθρωση του χρέους καθώς το ΔΝΤ δεν κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους ότι  κατι τέτοιο δεν θα  σήμαινε καταστροφή στις οικονομίες τους. Θυμίζουμε, όμως, και  ότι Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο »

«Επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, και επίσημα ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν έγινε γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν «φορτωμένες» με ομόλογα της Ελλάδας. Τους έδωσαν, λοιπόν, το χρόνο, χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση των τότε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν» με αποτέλεσμα να την πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας» καταλήγει το υπ. Οικονομικών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here