Μαξίμου: Εχουν χάσει αυτοί που παίζουν στο σενάριο του αδιέξοδου

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές για το νέα στοιχεία της Eurostat αλλά και τις θετικές δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί και Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του Εurogroup της 9ης Μαΐου.

Στη σύσκεψη , που ολοκληρώθηκε, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά».

Σχετικά με το δεύτερο κύμα ανακοινώσεων της Eurostat, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάκαμψη το β εξάμηνο του 2016, αλλά και ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζουν ότι  «οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης».

Παράλληλα σημειώνουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους τους, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «διαπιστώθηκε η καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία. Είναι σαφές ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here