Μαξίμου: Όταν τα «Νέα» διαψεύδουν τα «Νέα». Απλά μαθήματα πολιτικο-μιντιακής διαπλοκής

 

 

Με νέο σημείωμα τους κυβερνητικοί κύκλοι απαντούν στο σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ ότι ο Αλ. Τσίπρας ως βουλευτής και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 απέκρυψε την συμμετοχή του σε ομόρρυθμη εταιρεία., με παλαιότερο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας που διαψεύδει τον..εαυτό της.

Το δημοσίευμα στο οποίο παραπέμπουν κυβερνητικές πηγές είναι της 20 Σεπτεμβρίου 2010 όπου δημοσιεύονται όλα τα πόθεν έσχες των βουλευτών.

Σ΄εκείνο το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ λοιπόν, που τα σημερινά ΝΕΑ κάνουν πως αγνοούν, αναφέρεται:

«Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.

Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.

Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία

Η ανακοίνωση των ΝΕΩΝ:

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της εφημερίδας στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, επέμενε ότι δεν έχει δηλωθεί η εταιρεία το 2010.

«Οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του 2010 έχουν δημοσιοποιηθεί και κρατηθεί από τη Βουλή που, σε ηλεκτρονική μορφή, τις είχε δώσει τότε σε όλα τα ΜΜΕ.
ΤΑ ΝΕΑ αναρτούν τη δήλωση του 2010 για ενημέρωση της κοινής γνώμης και αποκατάσταση της αλήθειας καθώς προκύπτει σαφώς ότι δεν έχει δηλωθεί η εταιρεία στο Πόθεν Έσχες του 2010 του κ.Τσίπρα.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου από πλευράς του νυν Πρωθυπουργού, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2011 που είναι επίσης δημοσιοποιημένη», αναφέρουν τα ΝΕΑ.
Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν ή μάλλον πολλαπλασιάζοντα

Οπως προκύπτει δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν,. Η ότι ο συντάκτης του σημερινού δημοσιεύματος έπεσε θύμα παραπληροφόρησης(κάτι που όμως δεν πείθει καθώς όλοι ερευνούν στοιχειωδώς το θέμα που αναπαράγουν) ή ότι αδιαφόρησε πλήρως γι αυτό καθώς άλλος ήταν ο στόχος του. Ποιός; Μα να πλήξει με κάθε τρόπο τον πρωθυπουργό, θυσιάζοντας και τα τα τελευταία ίχνη δημοσιογραφικής αξιοπιστίας.

Εάν ισχύει το δεύτερο, δεν μιλάμε πλέον για δημοσιογραφία, αλλά για καθαρά πολιτικό ακτιβισμό, στρατευμένο απόλυτα στα συμφέροντα της διαπλοκής. Μήπως αδώ έχει και πρέπει να παίξει το ρόλο της η ΕΣΗΕΑ;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here