Μαξίμου ξορκίζει εκλογές, απορρίπτει παράλογες απαιτήσεις ΔΝΤ-Σόιμπλε: Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στις ορέξεις των προθύμων-Οχι σε νομοθέτηση νέων μέτρων

Με νέα σημείωμα τους κυβερνητικοί κύκλοι, ξορκίζουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εξκλογών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα παραδώσει τη χώρα στους πρόθυμους αλλά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Ωστόσο την ίδια στιγμή, οι κυβερνητικοί κύκλοι, διαψεύδουν σενάρια για ψήφιση των σκληρών μέτρων με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή, τονίζοντας με νόημα ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προστεθούν σε όσους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται έτοιμοι να αποδεχτούν τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και του κυρίου Σόιμπλε!

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι η αξιολόγηση θα λήξη χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων, φράση που κάποιοι ερμηνεύουν ως αποδοχή της πρόταση για επέκταση του κόφτη και την περίοδο 2018-2020, αφού αυτός δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα αλλά προβλέπει αυτόματη περικοπή δαπανών.

Αναλυτικά το σημείωμα του Μαξίμου:

Παρά το γεγονός ότι ο  Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με τον πιο εμφατικό τρόπο κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 την επόμενη κιόλας μέρα ο κυριακάτικος τύπος δημιούργησε μια φανταστική εικόνα, δίνοντας μάλιστα και ημερομηνίες εκλογών.

Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει σκοπό να παραδώσει τη χώρα στις ορέξεις των προθύμων. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Με ενδιαφέρον εξάλλου διαβάσαμε και διάφορα ευφάνταστα σενάρια για τον υποτιθέμενο κυβερνητικό σχεδιασμό για ψήφιση μέτρων που αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος με αυξημένη πλειοψηφία.

Ενημερώνουμε λοιπόν όσους τροφοδοτούν αυτά τα σενάρια ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προστεθούν σε όσους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται έτοιμοι να αποδεχτούν τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και του κυρίου Σόιμπλε.

Το λέμε λοιπόν για μια ακόμη φορά: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση επιπλέον μέτρων και η κυβέρνηση θα κάνει το αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here