Μαξίμου: Καμία διάσταση Αθήνας-Λευκωσίας. Ο Ν. Κοτζιάς υλοποιεί με επιτυχία τη στρατηγική της κυβέρνησης-Νέα επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη

 

Με επίσημη ανακοίνωσή του το Γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα για διάσταση Αθήνας-Λευκωσίας στο Κυπριακό καλύπτοντας πλήρως τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για τον οποίο αναφέρει ότι υλοποιεί με επιτυχία την στρατηγική της κυβέρνησης που έχει χαραχθεί σε συνεννόηση με την Κυπριακή ηγεσία.

«Για άλλη μια φορά, δημοσιεύματα που παρουσιάζουν υποτιθέμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία ή ερμηνεύουν ως ανελαστική τη στάση της ελληνικής πλευράς στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας> αναφέρει η ανακοίνωση. Και συνεχίζει:

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι σε διαρκή συνεννόηση και στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών υλοποιεί με επιτυχία, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, τη στρατηγική που έχει αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση».

Εν τω μεταξύ νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως αναφέρει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης ανταλλάσσουν απόψεις ενόψει της συνέχισης της διάσκεψης για το Κυπριακό, σημειώνει στο Twitter ο κ. Χριστοδουλίδης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here