Μαξίμου: Εφικτή πολιτική συμφωνία ως το Eurogroup

Εφικτό στόχο, θεωρεί τον Μέγαρο Μαξίμου, την  επίτευξη πολιτικής συμφωνίας ώς το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, παρά την αμφιβολία που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β.Ντομπρόφσκις και την θέση του αντιπρόεδρου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ πως η 5η Δεκεμβρίου είναι μάλλον μια καλή ευκαιρία για καταγραφή της προόδου κι όχι μια συνάντηση για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Κυβερνητικές πηγές διευκρλίνιζαν πως πολιτική συμφωνία σημαίνει «ότι και οι δύο πλευρές είναι σύμφωνες ότι έκλεισε το δημοσιονομικό, τα ενεργειακά και τα εργασιακά» και πως από κει και πέρα προχωρά η νομοθέτηση των συμφωνηθέντων.

Συμφωνία, πάντως, για τα εργασιακά δεν έχει ακόμη διαφανεί στις ώς τώρα διαπραγματεύσεις.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα μετά το τέλος του τρέχοντος πρόγράμματος, οι ίδιες πηγές αποκλείουν τέτοιο ενδεχόμενο.

Για το θέμα του χρέους πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι στόχος είναι να υπάρχει καθαρός διάδρομος δεκαετίας και σημείωναν ότι είναι σημαντικές οι σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Μπενουά Κερέ και τον Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς και η επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στο Άμπου Ντάμπι.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το βασικό είναι να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών, σε συντονισμό με την κυπριακή κυβέρνηση και προσθέτουν, ότι παρά τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το θέμα των εγγυήσεων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here