Μαξίμου: Αδιανόητη η θέση της ΝΔ για την διακοπή στο ΣτΕ, αμφισβητεί τη λειτουργία του Ανώτατου Δικαστηρίου

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η επίσημη θέση που εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ για την διακοπή της διάσκεψης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Κουμουτσάκος προέβη σήμερα σε μια πρωτοφανή δήλωση, αναφέροντας επί λέξει ότι «μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση  «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Η αδιανόητη αυτή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη, στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως «σκοτεινή».

Η σαφής απάντηση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ επισημαίνει ήδη ότι όσα «σκοτεινά» αναφέρονται στον τύπο για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ωστόσο, η ευθύνη της ΝΔ για την πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι βαρύτατη< καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Για σκοτεινή υπόθεση που έγινε ακόμη πιο σκοτεινή μετά τα όσα έγιναν στο ΣτΕ, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, που ζητά ξανά κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το ΕΣΡ.

«Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη.

Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη.

Μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Νωρίτερα, κύκλοι της κυβέρνησης ανέφεραν:

«Η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και ταχύτατα, δεδομένου ότι όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων ήταν απορριπτικές»,  αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. «Και στην περίπτωση της εκδίκασης της συνταγματικότητας του νόμου, πρέπει να αφεθεί το ανώτατο δικαστήριο να αποφασίσει ανεπηρέαστο», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here