Μαθητικές κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα

.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν!
Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που νόμιζαν πως μπορούν να μας πιάσουν στον ύπνο… Είναι μεγάλο το θράσος τους να διατυμπανίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν πως φέτος τα σχολεία λειτουργούν κανονικά… Η καθημερινότητα που ζούμε εμείς αποδεικνύει πως έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα!
Ένα είναι σίγουρο… τα παραμύθια που μας πουλάνε δεν θα έχουν για αυτούς happy end… Θα μας βρουν απέναντί τους!
7 Νοέμβρη καταλήψεις στα σχολεία και όλοι στους δρόμους!!!
Μαθητική πορεία 12:00 Προπύλαια
ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ…!
Πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται εδώ και βδομάδες σε κινητοποιήσεις γιατί αντιμετωπίζουμε παλιά και προβλήματα…
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει από κει που το άφησαν οι προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!
Στα τσακίδια τα μνημόνια τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας!
ΣΥΖΗΤΑΜΕ – ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ 5ΜΕΛΗ ΚΑΙ 15ΜΕΛΗ ΜΑΣ –
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!
Γιατί το σχολείο που αντί να μας μορφώνει μας εξοντώνει είναι εδώ…
Γιατί το σχολείο εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ…
Γιατί τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν… Λείπουν 10.000 καθηγητές, δεν έχουμε αναλώσιμα, υποδομές, τα εργαστήριά μας είναι απαρχαιωμένα ή ανύπαρκτα.
Γιατί δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.
Γιατί δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ μέσα σε ένα ατέλειωτο τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο.
Γιατί το μέλλον μας δε χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Γιατί η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά… τώρα ετοιμάζουν ένα ακόμα χειρότερο σχολείο:
 • που δεν θα έχουμε όλοι οι μαθητές το δικαίωμα να πάμε στο Λύκειο. Το ποιοι θα μπορούμε να συνεχίσουμε θα αποφασίζεται από διάφορα κριτήρια, ένα από αυτά θα είναι και οι εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων στην τελευταία τάξη του γυμνασίου (που θα γίνει 4ετές).
 • εξεταστικό κέντρο που για την εισαγωγή στα ΑΕΙ –ΤΕΙ θα μετράνε οι βαθμοί από κάθε είδους εξετάσεις που θα δίνουμε σε όλες τις τάξεις του Λυκείου,με επαναφορά και της Τράπεζας Θεμάτων στο τέλος κάθε σχολική χρονιάς.
 • –που μας διαχωρίζει από πολύ νωρίτερα και μέχρι το τέλος σε αυτούς που μπορούν να πάνε στο λύκειο και σε αυτούς που πρέπει να τα παρατήσουν και ο διαχωρισμός συνεχίζεται και μέσα στο ίδιο το λύκειο ανάμεσα σε αυτούς που θα μαθαίνουν λίγα και σε αυτούς που θα μαθαίνουν κάτι παραπάνω…
Με λίγα λόγια ετοιμάζουν ένα σχολείο που θα μας κοιτά ακόμα περισσότερο στην τσέπη, με πιο πολλά εμπόδια από πολύ νωρίτερα, ένα σχολείο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο!
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ…! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ!!!
Δεν τους χαρίζουμε τα όνειρά μας! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!
Ενώνουμε τη φωνή μας και με τους συμμαθητές μας στα ΕΠΑΛ που αντιμετωπίζουν τα ίδια, που τους καταργούν τις ειδικότητες και τους πετάνε στο δρόμο!
Δεν σταματάμε! Γιατί αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ένα σχολείο:
 • που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, ένα σχολείο χωρίς εμπόδια για τους μαθητές.
 • που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο.
 • στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια.
 • που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!
7 Νοέμβρη καταλήψεις στα σχολεία και μαθητική πορεία 12:00 Προπύλαια
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας.Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.
 • Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
 • Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
 • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές ανά τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
 • Δωρεάν-ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
 • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
 • Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο – έκτρωμα που ετοιμάζουν. Πάρτε το πίσω!
 • Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
 • Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.
Με κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, 7 Νοέμβρη, οι μαθητές δηλώνουν «αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει». Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας έχει απευθύνει κάλεσμα για καταλήψεις και πορείες εκείνη τη μέρα με αγωνιστικό ραντεβού για τους μαθητές της Αθήνας στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Τη δική τους παρουσία προγραμματίζουν στην κινητοποίηση της Δευτέρας στην Αθήνα μαθητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Σε συνάντηση εκλεγμένων στα Μαθητικά Συμβούλια των Μουσικών Σχολείων Πειραιά, Ιλίου, Παλλήνης και του καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα, όπου συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιήσουν συναυλία και δρώμενα στο χώρο των Προπυλαίων πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου, από τις 10 το πρωί. Της κινητοποίησης θα προηγηθεί σύσκεψη μαθητών αύριο Σάββατο, στις 5.30 το απόγευμα στην Γκράβα. Σε αυτήν καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας (που αποτελείται από εκλεγμένους μαθητές – μέλη της περσινής Επιτροπής) μαθητές που εκλέχτηκαν από τις φετινές εκλογές σε 5μελή και 15μελή Συμβούλια, προκειμένου να συντονίσουν τα βήματά τους, να ανταλλάξουν πείρα από πρωτοβουλίες που παίρνουν στα σχολεία τους και να φτιάξουν και φέτος τη νέα Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης, η Συντονιστική Επιτροπή έκανε προχτές το βράδυ διαδικτυακή εκπομπή, εξηγώντας τους λόγους που βγάζουν τους μαθητές στους δρόμους και καλώντας σε οργάνωση και συμμετοχή στην κινητοποίηση. Στην εκπομπή πήραν το λόγο μαθητές από την Καλαμάτα, τη Λαμία, όπου τις προηγούμενες μέρες εξελίχτηκε σκηνικό τρομοκράτησής τους με κλούβες της αστυνομίας και συλλήψεις, από το Πέραμα, τη Ν. Σμύρνη, από Γκράβα, αλλά και Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές αναφέρθηκαν σε αγωνιστικές διεργασίες που γίνονται στα σχολεία από τις αρχές της χρονιάς, με κινητοποιήσεις ειδικά ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων ΕΠΑΛ και άλλες κατά τόπους δράσεις κ.λπ., σημειώνοντας πως η κινητοποίηση της 7ης Νοέμβρη είναι η αρχή.
Μήνυμα στήριξης από Ιταλούς μαθητές
Τη στήριξή τους στον αγώνα των μαθητών της χώρας μας εκφράζουν με μήνυμά τους 110 εκλεγμένοι εκπρόσωποι μαθητών από διάφορες πόλεις της Ιταλίας. Το κείμενο εγκρίθηκε από τις γενικές συνελεύσεις 20 Μαθητικών Συμβουλίων σε σχολεία των Ρώμης, Μιλάνου, Μόντσα, Περούτζια, Παλέρμο, Πάντοβα, Κοζέντσα και, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, στην κινητοποίηση στην Αθήνα θα παρευρεθεί ο Alessandro Fiorucci, πρόεδρος του Συμβουλίου Επαρχίας μαθητών του Μιλάνου, το οποίο εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες μαθητές και θα απευθύνει χαιρετισμό.
«Τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, εμείς οι μαθητές έχουμε αγωνιστεί κατά της μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Ρέντσι, που ανοίγει ορθάνοιχτα τις πόρτες στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στα σχολεία. Για χρόνια παλεύουμε ενάντια σε μια επίθεση που διεξάγεται όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στην Ιταλία», σημειώνεται στο μήνυμα των Ιταλών μαθητών, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων: «Έχουμε εμπειρία από πρώτο χέρι για το τι κρύβεται πίσω από τα ωραία λόγια που γεμίζουν τα συνθήματα των κυβερνήσεων (…) Ενάντια σε αυτήν την επίθεση, εμείς οι μαθητές απαντάμε ενωμένοι, αγωνιζόμαστε για δωρεάν εκπαίδευση, προσβάσιμη σε όλους, για ένα σχολείο που να είναι φτιαγμένο για τους μαθητές και όχι για τα αφεντικά».
Τα μαθητικά ραντεβού της Δευτέρας
Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, οι μαθητές έχουν ήδη δώσει αγωνιστικά ραντεβού για τη Δευτέρα, πέρα από την Αθήνα, σε μια σειρά από πόλεις, ως εξής:
Θεσσαλονίκη, στις 12.00, στο άγαλμα Βενιζέλου
Πάτρα, 10.30, πλατεία Αγ. Γεωργίου
Λάρισα, 10.30, έξω από το 1ο Λύκειο Λάρισας
Ηράκλειο Κρήτης, 11.00, πλατεία Ελευθερίας
Αγρίνιο, 10.00, κεντρική πλατεία
Αμαλιάδα, 11.00, 1ο Γυμνάσιο
Αργοστόλι, 12.00, δικαστήρια
Άρτα, 11.00, πλατεία Κιλκίς
Βέροια, 12.00, πλατεία Δημαρχείου
Βόλος, 11.00, πλατεία Ελευθερίας
Γιάννενα, 11.30, Ακαδημία
Έδεσσα, 12.00, μικροί καταρράκτες
Ζάκυνθος, 12.00, γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Ηγουμενίτσα, 12.00, πλατεία Δημαρχείου
Καλαμάτα, 12.00, πλατεία 23ης Μαρτίου
Κατερίνη, 12.00, κεντρική πλατεία
Κιλκίς, 12.00, πλατεία Ειρήνης
Λαμία, 11.00, πλατεία Πάρκου
Μουδανιά, 12.00, κεντρική πλατεία
Πολύγυρος, 12.00, στο Ηρώον
Πρέβεζα, 11.00, πάρκο Πυροβολικού
Πύργος, 11.00, κεντρική πλατεία
Ρέθυμνο, 11.30, Δημαρχείο
Σέρρες, 12.00, πλατεία Ελευθερίας
Χαλκίδα, 10.30, Στρογγυλό – παραλία
Χανιά, 11.00, πεζόδρομος Κοραή

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here