«Μath-αίνουμε παίζοντας!»- Ενας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης των Μαθηματικών

 

 

«Η μάθηση που βασίζεται στο παιχνίδι είναι το μέλλον της εκπαίδευσης» ή αλλιώς «math-αίνουμε παίζοντας!».  Αυτό είναι το μότο της Team Magma, μιας ομάδας νέων αλλά και έμπειρων εκπαιδευτικών, που εμπνεύστηκε ένα εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης των μαθηματικών.

Στόχος τους η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, με όχημα το παιχνίδι.  Παιδιά δημοτικού και γυμνασίου έρχονται σε επαφή με μαθηματικές έννοιες, αποκτούν μαθηματικές γνώσεις και δεξιότητες, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, με τρόπο δημιουργικό και κυρίως διασκεδαστικό.

Ενα βιωματικό παιχνίδι από τους αριθμούς, τις πράξεις και τη γεωμετρία ως τις πιθανότητες, τη στατιστική, τη λογική, την επιχειρηματολογία και τα μοτίβα.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα  ονομάζεται  MagmaAdventure© και  έχει διάρκεια 1 ώρας και 30 λεπτών. Οι μαθητές χωρίζονται σε ολιγομελείς ομάδες και συμμετέχουν σε 2 διαφορετικές δράσεις:

1) MagMind©: ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό λογισμικό, με τη μορφή ενός σύγχρονου τηλεπαιχνιδιού, που ενεργοποιεί τη σκέψη, επεκτείνει τις γνώσεις, δοκιμάζει τα αντανακλαστικά και καλλιεργεί την αντίληψη και την παρατηρητικότητα.

2) MagMystery©: οι μαθητές συνδυάζουν μοναδικά τη φαντασία, τη λογική και τη δημιουργικότητά τους. Λύνουν γρίφους, παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και ανακαλύπτουν το «χαμένο θησαυρό» μέσα σε ένα μυστηριώδες μαθηματικό δωμάτιο με την υποστήριξη και χρήση σύγχρονων πολυμεσικών εφαρμογών με στόχο τόσο την ανάπτυξη των νοητικών τους δεξιοτήτων, όπως η λογική, η στρατηγική σκέψη, η παρατηρητικότητα, η ταχύτητα αντίληψης, η μνήμη, η κριτική σκέψη όσο και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, ο ευγενής συναγωνισμός.

Όλες οι δράσεις του MagmaAdventure© μπορούν να διαμορφωθούν κατόπιν συνεννόησης, για οποιοδήποτε μάθημα ή οποιαδήποτε θεματική ενότητα, για ένα Πολιτιστικό Πρόγραμμα που υλοποιείται στο σχολείο των μαθητών, ένα λογοτεχνικό βιβλίο και άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.team-magma.gr

TEAM MAGMA
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 10 & Πύργου 7, 166 75 Γλυφάδα
Τηλέφωνο/Fax : 210 9626022

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here