Μία παγκόσμια διάκριση για τη Νομική Αθηνών.

Ακόμη μία διάκριση για τη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομάδα φοιτητών, απέσπασε το βραβείο του καλύτερου γραπτού υπομνήματος εναγομένου παγκοσμίως και κατέλαβε την τρίτη θέση ως προς την συνηγορία εναγομένου. Πρόκειται για τον τελικό γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης στο αεροπορικό δίκαιο που έγινε στο Πεκίνο και στον οποίο πήραν μέρος 22 πανεπιστήμια από ολο τον κόσμο.

Η επιτυχία αυτή των φοιτητών της Νομικής Σχολής ( υπό την ακαδημαικη επίβλεψη του Γιώργου Κυριακόπουλου, λέκτορα της Νομικής σχολης) συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων διακρίσεων που, έχει αποσπάσει ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
H Νομική Σχολή συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό, με γνωστικό πεδίο το Αεροπορικό Δίκαιο, ο οποίος διοργανώνεται από το Sarin Memorial Legal Aid Foundation (Ινδία) σε συνεργασία με το International Institute of Air and Space Law του Πανεπιστημίου του Leiden (Ολλανδία).

Η υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε την καταστολή εγκληματικών πράξεων επί αεροσκαφών εν πτήσει. Την ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελούν οι φοιτήτριες Λαμπρινή Πλιάτσικα, Ελένη Μαυρουδή και Όλγα Κούτσικα (προπτυχιακές φοιτήτριες), οι οποίες και κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, είχαν συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στο Δίκαιο του Διαστήματος της IASLA (International Air and Space Law Academy) και είχαν καταλάβει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, ενώ τους απονεμήθηκε το βραβείο των καλύτερων γραπτών υπομνημάτων παγκοσμίως.

Τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο συνεπικούρησαν στην προετοιμασία της ομάδας η Στυλιανή Κουργιαντάκη, ΠΜΣ Διεθνών Σπουδών και η Θεοδώρα-Ηλιάννα Παπαχαραλάμπους, προπτυχιακή φοιτήτρια και μέλος, επίσης, της περυσινής ομάδας στον Διαγωνισμό της ΙASLA.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here