Μήνυση Alpha κατά Σαββίδη για τον διαγωνισμό

ΦΩΤΟ: EYROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μηνυτήρια αναφορά για τα αδικήματα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος και της απατηλής πρόκλησης βλάβης ξένης περιουσίας κατά του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ως εκπρόσωπο της εταιρείας DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD, κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του κ. Σαββίδη αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, στις οποίες είχε εκφράσει τη χαρά και την ικανοποίησή του γιατί πέτυχε με τη στάση που τήρησε κατά τη διαδικασία, ώστε αν ο ίδιος δεν πάρει άδεια «να πληρώσουν όσο περισσότερο αυτοί».

Στις επίμαχες δηλώσεις που επικαλείται ο Alpha, ο κ. Σαββίδης φαίνεται να υποστηρίζει πως κατά την τελική φάση του διαγωνισμού «μπήκε» με μηδενική προσφορά, με μοναδικό στόχο, όπως αναφέρει, τις υψηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η «ομολογημένη συμπεριφορά» του κ. Σαββίδη συνιστά παραβίαση του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού που καταδεικνύει πως αποκλειστικός στόχος του ήταν η αύξηση των τιμημάτων υπέρ του Δημοσίου μέσω ψευδών και παραπλανητικών προσφορών.

Κατά τη μηνυτήρια αναφορά, η τακτική του κ. Σαββίδη συνιστά τη διάπραξη του αδικήματος της απάτης με σκοπό να εξασφαλίσει στο Δημόσιο παράνομο περιουσιακό όφελος μέσω της νόθευσης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Στον κ. Σαββίδη αποδίδεται, επίσης, η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης περιουσιακής βλάβης σε βάρος των υπολοίπων συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, ενώ του καταλογίζεται πως με τις δηλώσεις του «εγκωμίασε, δημόσια, έγκλημα που διαπράχθηκε θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη», αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο σταθμός, με την αναφορά του, στρέφεται και κατά κάθε άλλου υπευθύνου στην υπόθεση.

Η προσφυγή του Alpha μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here