Μήνυμα Τσίπρα: Η έξοδος από τη κρίση και το στοίχημα της Αριστεράς

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη κυβέρνηση της Αριστεράς,στέλνει με άρθρο του στην Αυγή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτό, δίνει τον τόνο αισιοδοξίας για την υπέρβαση της κρίσης, την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας. Αυτό είναι άλλωστε το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης της Αριστεράς: Η οριστική έξοδος από την οικονομική κρίση με συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης και προοπτικές μόνιμης βιώσιμης ανάκαμψης. 

«Προχωρούμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, ξεπερνώντας την κρίση και ανακτώντας την κυριαρχίας μας», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην «Αυγή»  της Κυριακής για τον ένα χρόνο κυβέρνηση Αριστεράς. Τονίζει δε πως «η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Θα κερδίσει τη μάχη της δημοκρατίας, της ανασυγκρότησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ανοίγοντας τον δρόμο αυτόν σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Στο άρθρο του με τίτλο «Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις», ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει την 25η του Γενάρη, ιστορική ημέρα. «Είναι η μέρα που ο ελληνικός λαός αποφάσισε, κυρίαρχα και περήφανα, να χαράξει μια νέα πορεία στον τόπο του.

Και επιφόρτισε για πρώτη φορά την Αριστερά με την ευθύνη να ηγηθεί αυτής της μακράς, δύσκολης, μα και ελπιδοφόρας πορείας. Μιας πορείας οικονομικής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, με την ανοικοδόμηση ενός αξιόπιστου και δίκαιου κοινωνικού κράτους, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση στο πλευρό των πολιτών και των δυνάμεων του τόπου», επισημαίνει ο πρωθυπουργός ο οποίος, αναφερόμενος στο χρόνο που πέρασε δηλώνει: «Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η πορεία αυτή δεν θα ήταν ούτε σύντομη ούτε ανώδυνη, θα εμπεριείχε συγκρούσεις με ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα και τομές με τις παθογένειες που έφεραν την Ελλάδα και το λαό μας στο χείλος της καταστροφής. Είμαστε περήφανοι που, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, μπορούμε να συνεχίσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις, με στόχο την έξοδο από την κρίση με δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here