Μήνυμα Τσίπρα από Νταβός: Οχι καθυστέρηση στην αξιολόγηση, για να μην χαθεί η τελευταία ευκαιρία

Ενα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσους παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια με την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη και την έξοδο από τη κρίση, καθυστερώντας, διαφωνώντας και κωλυσιεργώντας την έναρξη των διαδικασιών της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, έστειλε, κλείνοντας το ταξίδι του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η καθυστέρηση στις διαδικασίες μπορεί να ακυρώσει τη μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας για επιστροφή στην ανάπτυξη και να πάνε χαμένες οι πολυετείς θυσίες του ελληνικού λαού»,  τόνισεο κ.Τσίπρας, μιλώντας στη Huffington Post από το Νταβός.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει, αρκεί η πρώτη αξιολόγηση, την οποία θα ακολουθήσει η συζήτηση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό. Στάθηκε δε στην ανάγκη «να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος».

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής της επιτυχίας του προγράμματος. «Έγκαιρη επιτυχής αξιολόγηση, που θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος, θα σημάνει και γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και πλήρη αλλαγή ψυχολογίας. Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα», τόνισε.

Οσον αφορά τους Ευρωπαίους εταίρους, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «δείχνουν να το κατανοούν, έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσουν και μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση που ξεσπά και αυτή πάνω στη χώρα».

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, η συνύπαρξη τριών διαφορετικών θεσμών στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Ιδιαίτερα όταν το ΔΝΤ δεν φαίνεται να έχει τις ίδιες προσλαμβάνουσες σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ιδιαιτερότητες» πρόσθεσε. Εξέφρασε δε την ελπίδα «οι πολλές διαφωνίες και οι αντιθέσεις μεταξύ των θεσμών να μην αποτελέσουν αφορμή για απαράδεκτες καθυστερήσεις που θα ακυρώσουν τη μεγάλη ευκαιρία για Grecovery».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here