Μήνυμα Παυλόπουλου από Τρίπολη υπέρ ενότητας και ..Εκκλησίας

«Τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Ελληνικό Έθνος μπορούμε να τα πετύχουμε μόνον ενωμένοι», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, αμέσως μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς, και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε, με κάθε τίμημα και παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές μας, ν’ αναδειχθούμε, τώρα και στο μέλλον, άξιοι συνεχιστές των Προγόνων μας και της απαράμιλλης Κληρονομιάς τους».

AdTech Ad

«Η Άλωση της Τριπολιτσάς», υπογράμμισε, «έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά πραγματικής εθνικής επετείου. Και τούτο διότι πρώτον αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός το ότι μετά την έκρηξη της επανάστασης του 1821, η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε η σημαντικότερη επιτυχία των αγωνιστών του 1821, η οποία οδήγησε στην τελική ευόδωση της εθνεγερσίας» σημείωσε.

Υπέρ Εκκλησίας

Ο κ. Παυλόπουλος, παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς θέση υπέρ της Εκκλησίας, στη διαμάχη της με τον υπουργό Παιδείας για το ρόλο της στη κατοχή και την χούντα, τόνισε ότι η ευόδωση της εθνεγερσίας «οφείλεται επίσης και εν πολλοίς –κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε- στην πάντα παρούσα, διαχρονικώς, στους εθνικούς αγώνες για την ελευθερία, την δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος δικαίου, εκκλησία μας».

«Η εμβληματική εθνική φυσιογνωμία του στρατηγού της άλωσης, του Γέρου του Μωριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παραμένει πάντα –και κυρίως σήμερα, μέσα σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας και τον λαό μας- πηγή έμπνευσης μεγάλων εθνικών διδαγμάτων» ανέφερε στη συνέχεια της δήλωσής του ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Διδαγμάτων όπως το ότι οφείλουμε να επιτύχουμε ενωμένοι τα μεγάλα και σημαντικά, όπως επίσης ότι πρέπει παραμερίζοντας κάθε διαφορά μας και καταβάλλοντας κάθε τίμημα να συνεχίσουμε την απαράμιλλη κληρονομιά τους. Αιωνία η μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και άξιο μίμησης το παράδειγμά του».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here