Μήνυμα κυβέρνησης σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, διαπλοκή: Οριστικό τέλος στις ελπίδες «αριστερής παρένθεσης», καλή προσγείωση στη πραγματικότητα

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Με ένα σημείωμα τους κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και την απόρριψη της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνούσε τις συνθήκες διαπραγμάτευσης το πρώτο εξάμηνο του 2015 και το πως φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο, στέλνουν ένα καθαρό μήνυμα: Μετά και το πενιχρό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, κλείνει ο κύκλος της συκοφαντίας και της λάσπης κατά της κυβέρνησης και ενταφιάζονται οριστικά τα σενάρια περί «αριστερής παρένθεσης».

Το μήνυμα, απευθύνεται όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και στα μικρότερα όπως λέει κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, τους οποίους εντάσσει στους «προθύμους» της διαπλοκής και τα καλεί να προσγειωθούν στην πολιτική πραγματικότητα.

Το πλήρες κείμενο της κυβερνητικής παρέμβασης έχει ως εξής:

Για την εκστρατεία λάσπης της ΝΔ (και των «προθύμων»…) και την σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή

Η περίφημη πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με την περίοδο της διαπραγμάτευσης, συγκέντρωσε μόλις 96 ψήφους. Περιμένουμε να δούμε πως θα διαχειριστούν αυτό το πενιχρότατο αποτέλεσμα οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μόλις προχθές, προσπάθησαν να πλασάρουν ως «βαριά πολιτική ήττα της κυβέρνησης» τους 179 ψήφους που συγκέντρωσε η πρόταση για την Απλή Αναλογική και τους 180 που συγκέντρωσε η ψήφος στα 17.

Με την καταψήφιση της σημερινής πρότασης – την οποία η ΝΔ διαφήμιζε θορυβωδώς εδώ και έξι μήνες- κλείνει ένας κύκλος σπέκουλας και συκοφαντίας γύρω από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την εντολή του ελληνικού λαού. Άλλωστε ο λαός έχει ήδη μιλήσει, ανανεώνοντας την εντολή του προς την κυβέρνηση, πέρσι τον Σεπτέμβριο.

Με το σημερινό αποτέλεσμα, που δεν συγκέντρωσε ούτε το 1/3 της Βουλής, κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί «διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την χώρα» ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για «αριστερή παρένθεση». Ευχόμαστε στην ΝΔ και τα μικρά κόμματα που σύρονται πίσω της, καλή προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο πάνω στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, ειδικά τώρα, που αποδεικνύεται ότι η φτηνή σπέκουλα και ο πόλεμος λάσπης δεν οδηγούν πουθενά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here