Μήνυμα Δρίτσα: Οχι άλλες ιδιωτικοποιήσεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τη διαφωνία του για τις ιδιωτικοποιήσεις εξέφρασε για άλλη μια φορά ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας ότι «δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0:

«Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν ειναι στο ιδεολογικό, πολιτικό , στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ηταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους. Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό«.
Σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, τόνισε: «Είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βιώσιμη, αναπτυξιακή, με δικαιοσύνη και ισοκατανομή και την ίδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση».

Ο κ. Δρίτσας, που ανήκει στη λεγόμενη Ομάδα των 53+, σημείωσε πως αυτή η αντίφαση δεν είναι αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ένα κόμμα διαπλεκόμενο και η αντίφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικότερα από κάθε άλλη πολιτική παράταξη που κινείται στον νεοφιλελευθερισμό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here