Κρέτσος: Ως την άνοιξη οι τηλεοπτικές άδειες- Αρχίζει διάλογος για ραδιόφωνα

Μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχει ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός και θα έχουν ήδη δοθεί οι πρώτες τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ο Λευτέρης Κρέτσος, Γ.Γ. Επικοινωνιών, ενώ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση «βάζει μπρος» και την εξυγίανση του ραδιοφωνικού τοπίου καθώς από αύριο ξεκινά  ο διάλογος για τις ραδιοφωνικές άδειες.

«Το μονοπώλιο των συμφερόντων θα τελειώσει πολύ σύντομα» τόνισε ο κ. Κέτσος μιλώντας στο Κόκκινο. «Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου της Φλωρεντίας – το οποίο είναι ένα από τα πιο εξειδικευμένα και πολύπειρα στο είδος του σε όλη την Ευρώπη – αποδεικνύεται ότι με βάση τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, αυτός είναι ο αριθμός πανελλαδικής εμβέλειας αδειών που «χωράνε» στο Ελληνικό τοπίο», υπογράμμισε ο Λευτέρης Κρέτσος.

«Παράλληλα, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των καναλιών, παρουσιάζονται συσσωρευμένα χρέη που δεν καταβάλλονται, ή μένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι, αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο κ. Κρέτσος.
«26 χρόνια λυμαίνεται την χώρα ένα ιδιότυπο καθεστώς νομιμοφάνειας των επτά καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας. Με το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδεις «μπαίνει μια σειρά» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η μονοπωλιακή νοσηρή πραγματικότητα περιλαμβάνει και τις εταιρείες μετρήσεων, τις εταιρείες διακίνησης τύπου, την DIGEA, που με νομοθετική παραβίαση είναι και πάροχος και διακινητής», επεσήμανε ο Γ.Γ. Επικοινωνιών.

Για τις άδειες ραδιοφώνου;

«Επικρατεί ένα άναρχο τοπίο στις ραδιοφωνικές άδειες, εκτός των Αθηναϊκών που είχε μπει ένα πλαίσιο επί υπουργίας Ρουσόπουλου, στην υπόλοιπη Ελλάδα επικρατεί ασυδοσία», υπογράμμισε ο κ. Κρέτσος. Ανοιχτή πληγή παραμένουν οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοφώνων που τώρα χρησιμοποιούνται από ιδιώτες. Ποιος πουλούσε και ποιος αγόραζε;», διερωτάται και τόνισε ότι «Όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση, ο διάλογος ξεκινάει αύριο».

Ο Γ.Γ. Επικοινωνιών συμφώνησε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στο consortium 4, 5 μεγαλομετόχων, μελών του ΕΙΡΑ που «ελέγχουν» τις εταιρείες μετρήσεων, Focus Bari και ΚΑΠΑ Research και μοιράζουν κατά το δοκούν την διαφημιστική πίτα.

Τέλος, ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στην θέσπιση του μητρώου για το διαδίκτυο που θα βάλει μια τάξη στα ενημερωτικά portals.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here