Μέρκελ: Η κατάσταση στην Ειδομένη πρέπει να ανησυχεί όλη την Ευρώπη

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα με τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού πρέπει να ανησυχεί ολόκληρη την Ευρώπη και έχει συνέπειες για όλη την Ευρώπη, τονίζει η Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα της Μπούντεσταγκ εν όψει της δεύτερης συνόδου της ΕΕ με την Τουρκία για την ανακοπή των προσφυγικών ροών.

Μία συμφωνία με την Τουρκία θα πρέπει να συνοδευτεί από συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποδοχή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων, υπογραμμίζει η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένοντας στην απόλυτη ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης στο Προσφυγικό.

Και στρέφοντας ταυτόχρονα το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική σκηνή, προειδοποιεί ότι ουδείς πρέπει να «ξεγελαστεί» από την μικρότερη ροή προσφύγων στη Γερμανία εξαιτίας των κλειστών συνόρων που είχε επιβάλλει η Αυστρία και άλλα κράτη.

«Η παρούσα χαλάρωση [της ροής προσφύγων] στη Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη είναι ένα θέμα. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι το άλλο και πρέπει να αποτελεί μεγάλη πηγή ανησυχίας για όλους μας διότι έχει συνέπειες για όλους μας στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here