Μέρκελ: Αμεσα καταλύματα για 50.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή της και να προσφέρει καταλύματα σε 50.000 πρόσφυγες ζήτησε από την Ελλάδα η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελη και τόνισε  ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βοηθήσει την Αθήνα να πετύχει αυτό το στόχο.

«Αρχικά η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε διαμορφώσει χώρους καταλυμάτων για 50.000 πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2015», δήλωσε η κ. Μέρκελ στη γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sontag. «Η εκκρεμότητα πρέπει να επιλυθεί τώρα με ταχύτητα φωτός, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί την αξιοπρεπή τους διαβίωση», τόνισε.

δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, υπό την πίεση που δέχεται για να μειωθεί ο αριθμός των προσφυγικών ροών προς τη χώρα της, μετά την είσοδο άνω του 1 εκ. μεταναστών στη Γερμανία την προηγούμενη χρονιά, δηλώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μεγαλύτερη βοήθεια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Γνωρίζω από τις συνομιλίες μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να το κάνει αυτό, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά μας. Γι’ αυτό η Ε.Ε. πρέπει και θα υποστηρίξει την Ελλάδα σε πνεύμα αλληλεγγύης», τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Ανέφερε επίσης ότι η Αυστρία και οι χώρες των Βαλκανίων πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την αλλαγή της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά τη μονομερή απόφασή τους να επιβάλουν συνοριακούς ελέγχους.

Ο κ. Τσίπρας έχει κατηγορήσει την Αυστρία και τις βαλκανικές χώρες ότι «καταστρέφουν την Ευρώπη» με την επιβολή συνοριακών περιορισμών, προκειμένου να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών που κατευθύνονται βορείως της Ελλάδας.

Ο Βαυαρός συντηρητικός σύμμαχος της κ. Μέρκελ, τόσο στην κεντροδεξιά συμμαχία όσο και στην κυβέρνηση, Χορστ Ζεεχόφερ, υποστηρίζει ότι η επιβολή συνοριακών ελέγχων από την Αυστρία, αλλά και άλλες χώρες ήταν προς το καλό της Γερμανίας, αφού μείωσε τον αριθμό αφίξεων προς το έδαφος της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here