«Μέρα ντροπής για την Ευρώπη και την Ελλάδα»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σε πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες καλεί το Σάββατο το μεσημέρι στη Βικτώρια η Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, η οποία χαρακτηρίζει ημέρα ντροπής, τη σημερινή πρεμιέρα της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η σημερινή πρεμιέρα της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αποτελεί μέρα ντροπής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Οι μαζικές απελάσεις, η ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο και η κατάλυση της Συνθήκης της Γενεύης δεν αποτελούν μόνο κατάφωρη παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας για τους πρόσφυγες, έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντίκεινται ευθέως σε αυτές καθαυτές τις έννοιες του δικαίου και της ανθρωπιάς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να προστατεύει τα θύματα του πολέμου και της εξαθλίωσης, τα διώκει αντιμετωπίζοντας τα ως παρανόμους.

Και η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει τη «βρώμικη δουλειά» του στρατοπεδάρχη, του χωροφύλακα και του οργανωτή των μαζικών απελάσεων

Εμείς από τη μεριά μας, επιμένουμε στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς: Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος – Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Το Σάββατο καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που οργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες (Βικτώρια, 2:00μμ).

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here